Į kokius veiksnius svarbu atsižvelgti renkantis miegamojo šviestuvus?

Šiandien nėra tobulos miegamojo apšvietimo schemos. Ją kiekvienas savininkas turi pasirinkti individualiai. Jos savybės priklauso nuo įvairių veiksnių. Pavyzdžiui, nuo kambario dydžio, jame esančių langų buvimo ir dydžio (ir net jų išdėstymo pusės), taip pat nuo name ar bute gyvenančios šeimos poreikių. Tad, į kokius veiksnius reikia atsižvelgti, renkantis miegamojo šviestuvus?

Kokį miegamojo apšvietimą pasirinkti?

Ieškodami tobulo miegamojo šviestuvo, pirmiausia dėmesį sutelkiame į konkretaus modelio estetiką ir dizainą. Tačiau turime nepamiršti, kad daug svarbiau atkreipti dėmesį į tinkamą apšvietimo išdėstymą mūsų interjere, taip pat pasirinkti tinkamą šviesos spalvą, atsižvelgiant į mūsų individualius poreikius. Juk vieno apšvietimo tipo mums reikės miegamajame, kuriame tik miegame ir ilsimės, o kito - jei miegamasis yra ir darbo ar skaitymo prieš miegą vieta.

Šviesos spalva - tai elementas, turintis didelę įtaką mūsų nuotaikai ir savijautai. Jei ten, kur turime susikaupti darbui, renkamės stiprų šalto balto atspalvio apšvietimą, tai miegamajame norime atsipalaiduoti, todėl idealiai tinka šilto atspalvio šviesa (didžiausia spalvinė temperatūra 3300 K).

Rinkdamiesi apšvietimą miegamajam, taip pat turėtume nepamiršti tinkamo lempų išdėstymo. Jei mūsų kambarys nedidelis ir norime jį optiškai padidinti, verta naudoti šviestuvus, skleidžiančius šviesą į viršų - tada kambarys atrodys aukštesnis ir erdvesnis. Kita vertus, šviestuvai, kurių gaubtas atsiveria į apačią, padarys miegamąjį mažesnį ir jaukesnį.

Kuris miegamojo šviestuvas bus geras sprendimas?

Miegamajame susiduriame su šiais šviestuvų tipais:

  • lubiniai šviestuvai, kurie veikia kaip pagrindinis šviesos šaltinis;
  • naktinės lempos, kurios švelniai apšviečia tam tikrą zoną ir puikiai tinka knygoms skaityti vakare;
  • taškiniai šviestuvai, paprastai montuojami šalia veidrodžio;
  • pastatomi šviestuvai, kurie miegamajame dažnai atlieka dekoratyvinę funkciją.

Visus populiariausius miegamojo šviestuvus galite rasti internetinėje parduotuvėje: lempa.lt

Prieš nusprendžiant, kokį apšvietimą pasirinkti miegamajam, verta apsvarstyti, kokia veikla užsiimsite miegamajame, kiek turite erdvės ir kaip norite ją įrengti. Kalbant apie pagrindinį apšvietimą, šviestuvo pasirinkimas pirmiausia priklauso nuo interjero dydžio ir lubų aukščio.

Miegamasis - tai interjeras, kuriam reikia jaukios, išsklaidytos šviesos. Kad galėtumėte laisvai reguliuoti jos intensyvumą, galite investuoti į papildomus reguliatorius, kurie interjerą padarys dar funkcionalesniu.


pagalvės

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų