Kokį šampūną rinktis silpniems plaukams?

Šampūno pirkimas gali būti painus darbas. Drėkinantis, stiprinantis, glotninantis, saugus spalvos, tankinantis – kaip suderinti buteliuke esančia sudėti su plaukais ant galvos? Bet, suradę tinkamą, galite jaustis taip, lyg atradote kažką ypatingo.

Koks man geriausias šampūnas?

To savęs klausia visi grožio mėgėjai, sveikai atrodantys plaukai prasideda nuo to, ką pirmiausia užsidedate. Nors galite galvoti apie šampūną tik kaip apie plaukų valymo priemonę, renkantis šampūną taip pat svarbu atsižvelgti į savo galvos odą. Visi šampūnai turi skirtingas valymo galimybes, todėl prieš renkantis svarbu nustatyti savo galvos odos tipą. Pagal dizainą šampūnas yra skirtas jūsų šaknims valyti labiau nei bet kuri kita jūsų plaukų dalis, todėl, pavyzdžiui, jei esate linkę į riebias šaknis, jums gali prireikti mažiau drėkinančio ir giliau valančio šampūno. Kita vertus, jei naudojate džiovintuvą arba stangresnę galvos odą, greičiausiai jums reikia kažko labiau drėkinančio.

Štai kaip sužinoti, koks yra jūsų galvos odos tipas. Galvos oda, kuri po plovimo jaučiasi įtempta arba niežtinti (su pleiskanomis arba be jų) yra ženklas, kad jūsų galvos oda gali būti sausa. Galiausiai, yra kombinuota galvos oda, kuri reiškia galvos odą, kuri nėra nei sausa, nei riebi. Sužinosite, ar jūsų galvos oda riebi praėjus dviem ar trims dienoms po plovimo šampūnu.

Pagalvokite apie tai taip: šampūnas skirtas jūsų galvos odai ir šaknims, o kondicionierius – plaukų galiukams. Jei jūsų galvos oda riebi, o galiukai išsausėję (dažnas derinys), tuomet rinkitės riebiai galvos odai geriausiai tinkantį šampūną, o drėkinimą palikite savo kondicionieriui, kuriuo tepkite tik išsausėjusius galiukus.

Pažeisti, silpni arba lūžinėjantys plaukai

 Stiprinantys šampūnai tinka pažeistiems, per daug apdorotiems, paryškintiems, susilpnėjusiems ar lūžinėjantiems plaukams, nes juose paprastai yra papildomų baltymų, skirtų plaukų būklei pagerinti.

Kad plaukai būtų stangrūs ir elastingi, jų neturi apsunkinti sunkūs tepalai ar silikonai. Vietoj to, drėgmę išlaikanti medžiaga, tokia kaip glicerinas, padės pritraukti drėgmę ir puikiai tinka sausai galvos odai. Mango sėklų aliejus yra dar vienas ingredientas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, nes jis drėkina ir yra lengvas, kaip ir argano aliejus. Saulėgrąžų aliejuje esantys keramidai ir riebalų rūgštys taip pat gali padėti atkurti plaukus, juos drėkinti, sumažinti slinkimą ir suteikti jiems blizgesio.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų