Kodėl namams reikalinga rekuperacija?

Rekuperacija – tai vėdinimo būdas, prieinamas visiems žmonėms, mėgstantiems gryną orą ir tuo pačiu norintiems rūpintis aplinka bei savo santaupomis. Tai praktiškai standartinis įrenginys naujos statybos namuose. Taip pat galime pastebėti, kad rekuperacijos sistemos pritaikomos jau ir senesniuose namuose. Tai padeda sumažinti vėdinimo šilumos nuostolius iki 90%, todėl šildant namą sutaupoma išmatuojamai. Kita priežastis - nuolat tiekiamas šviežias, šildomas oras į patalpas, o tai žymiai padidina gyvenimo komfortą.

Kokie yra rekuperacijos privalumai?

Rekuperacija leidžia sumažinti energijos nuostolius, susijusius su ventiliacijos veikimu. Tai įmanoma dėl šilumos atgavimo. Jis vyksta rekuperatoriuje tarp panaudoto ir gryno oro. Pasirodo, tada energijos netenkame vos keliolika procentų, nes atgaunama likusi šiluma.

Be taupymo, yra ir kitų privalumų, kuriuos mums suteikia rekuperacijos naudojimas.

  • Pirma, dėl mechaninės ventiliacijos oro judėjimas apskritai yra įmanomas.

Deja, gravitacinis (natūralus) metodas šiuolaikiniuose namuose dažniausiai nebeatlieka savo funkcijos. Esant mechaniniam vėdinimui su rekuperacija, priverstinės traukos dėka turime nuolatinį gryno oro tiekimą į patalpas. Šį srautą taip pat galime valdyti dėka tvarkyklės, leidžiančios padidinti arba sumažinti ventiliatorių galią.

  • Kitas privalumas naudojant mechaninę ventiliaciją su rekuperacija – galimybė

filtruoti ir jonizuoti orą. Įrenginyje sumontuotų filtrų dėka oras prieš tiekiant jį į patalpas yra išvalomas nuo smulkių dalelių Dėl minėtų privalumų galime užtikrinti sau ir šeimos nariams didesnį naudojimosi namu komfortą, sveiką atmosferą ir sutaupyti pastato šildymui.

Ar visuose pastatuose yra galimybė įrengti rekuperatorių?

Rekuperacija galima beveik kiekviename kambaryje ir pastate. Tačiau geriausia, jei turime tokią galimybę, apie rekuperatorių įrengimą pagalvoti jau konkretaus objekto projektavimo stadijoje. Tai žymiai palengvins tinkamą rekuperatorių išdėstymą ir garantuos, kad jie netrukdys kitiems instaliacijai, o centrinė ventiliacija veiks tinkamai. Tačiau tai nereiškia, kad esamose patalpose rekuperatorių įrengti neįmanoma, nes tokie įrenginiai realiai prieinami kiekvienam.

Nusprendus atgauti jėgas savo namuose, verta orientuotis į aukščiausią gaminių kokybę. Pasiteisinęs rekuperatorių gamintojas – raktas į sėkmę ir tinkamą oro cirkuliaciją.

Priimdami sprendimą dėl rekuperacijos, pasirenkate:

  • komfortą – esate namuose, pilnuose gryno oro, esate prisotintas deguonimi;
  • sveikatą– išvalote tiekiamą orą nuo smogo ir alergenų, gyvenate sveikai;
  • didesnes santaupas – namo šildymui reikia mažiau energijos, nes ji atgaunama.
Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų