Kaip laikui bėgant kinta krepšinio taktikos

Sportuoti yra naudinga bei sveika. Žinoma, tai reikia daryti su saiku ir taisyklingai. Kiekvienas sportas, kuris yra atliekamas neteisingai ir be trenerio pagalbos gali ne tik kad padėti sveikatai, bet ir jai pakenkti. Būtinai viską darykite teisingai. Kiekviena sporto šaka lavina vis kitus gebėjimus bei kitaip paveikia mūsų kūną ir visą organizmą.

Tenka pripažinti, kad krepšinis yra ta sporto šaka, kuri puikiai lavina kūno koordinaciją. Juo užsiimant profesionaliai ir planuojant patekti į vieną iš Lietuvos stipriausių krepšinio komandų, pvz.: Utenos „Uniclub Casino - Juventus“, nuolat būsite dinamiški, dėl to yra ir sakoma, kad krepšinis neturi didelės įtakos žmogaus laikysenai. Krepšinis tikrai nepasižymi monotoniškumu. Būtent to ir nemėgsta vaikai, todėl mielai lanko krepšinio būrelius.

Žaidžiant šį komandinį žaidimą yra lavinamas visas kūnas, o ne tam tikra jo dalis ar sritis, kas dažnai nutinka užsiimant kitomis sporto šakomis. Visi krepšininkai pasižymi kūno proporcingumu, nes jų stiprios ne tik kojos ar rankos, bet ir visas kūnas yra "tvirtai sudėtas". Vaikui yra naudinga lankyti krepšinio būrelį, nes jis įpranta ne tik puikiai koordinuoti savo kūną, bet ir geba lengvai pakeisti kūno padėtį erdvėje, todėl ir esant nekasdienėms situacijoms jam tampa nesudėtingas kūno padėties keitimas erdvėje.

Šiuolaikinis krepšinis profesionalių žaidėjų akimis

Profesionalūs krepšininkai pastebi, kad žaidimo taktikos, veiksmai bei koordinacijai laikui bėgant kinta. Jie vieningai sutaria, jog prieš keliasdešimt metų traumos būdavo retesnės. Tačiau tenka pastebėti, jog ir profesionaliame krepšinyje žaidimo krūviai būdavo visai kiti. Šiandien žaidėjai skundžiasi, kad rungtynes veja rungtynės, o laiko atsistatyti organizmui tenka vis mažiau.

Šiais laikais ši sporto šaka yra labai daug paremta fizine jėga. Beveik visos krepšinio žaidėjų patiriamos traumos nėra priklausomos nuo jų pačių. Visgi jas labiau išprovokuoja varžovai.

Neretos krepšininkus lydi ir stresinės traumos, kaip pvz.: stresinis kaulo lūžis, kuomet jį išprovokuoja nuolat patiriamas fizinis krūvis. Kai tam tikra kūno vieta yra visad apkrauta – sportininką ištinka būtent toks trauminis lūžis.

Pastebima, kad nugaros bei kryžminių raiščių pažeidimai pradeda formuotis vis jaunesnio amžiaus žaidėjams. Dėl to yra labai akcentuojamas apšilimas prieš kiekvieną treniruotę bei būsimas varžybas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų