Kaip tinkamai prižiūrėti lagaminus?

Norint užtikrinti jų ilgaamžiškumą ir funkcionalumą, būtina tinkamai prižiūrėti lagaminus. Reguliarus valymas ir priežiūra yra labai svarbūs norint išlaikyti gerą lagaminų būklę. Po kiekvieno naudojimo svarbu išvalyti lagaminus, kad pašalintumėte visus nešvarumus, šiukšles ar dėmes, kurios galėjo susikaupti kelionės metu.

Tai galima padaryti švelniu muilo ir vandens tirpalu bei minkštu skudurėliu nuvalius lagamino išorę ir vidų. Be to, patikrinus, ar nėra palaidų ar pažeistų dalių, tokių kaip užtrauktukai ar rankenos, ir greitas jų taisymas padės pratęsti lagamino tarnavimo laiką.

Tinkamas lagaminų laikymas ir organizavimas taip pat gali prisidėti prie jų ilgaamžiškumo. Nenaudojami lagaminai turi būti laikomi švarioje ir sausoje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių ir ekstremalių temperatūrų. Rekomenduojama ištuštinti lagaminą ir laikyti jį vertikalioje padėtyje, kad būtų išvengta bereikalingo ratų ar rankenų apkrovimo. Naudojant lagaminų tvarkykles arba pakavimo kubelius, lagamino turinys gali būti tvarkingas ir sumažinama rizika, kad daiktai pasislinks transportavimo metu, o tai gali sugadinti lagaminą.

Tvarkant ir gabenant lagaminus svarbu laikytis tam tikrų nurodymų, kad išvengtumėte žalos. Neperkraukite lagamino, nes tai gali pernelyg apkrauti užtrauktukus ir siūles, todėl gali plyšti ar sulūžti. Pakelkite lagaminą už rankenų arba tam skirtų kėlimo taškų, o ne traukdami ar vilkdami, kad nepažeistumėte ratų ar rankenų. Be to, keliaujant lėktuvu, patartina naudoti apsauginį dangtelį arba apvynioti lagaminą plastiku, kad oro uosto darbuotojai nesusibraižytų ar nesugadintų. Laikantis šių tvarkymo ir transportavimo gairių, lagamino tarnavimo laikas gali pailgėti, o sugadinimo rizika – iki minimumo.

 Labai svarbu pasirūpinti savo lagaminais, kad jie ilgai tarnautų ir jūsų daiktai būtų saugūs kelionės metu. Nesvarbu, ar dažnai keliaujate, ar tik retkarčiais naudojatės lagaminais, vadovaudamiesi šiais patarimais galėsite išlaikyti jų patvarumą ir funkcionalumą. Pirma, prieš naudojant lagaminą, svarbu jį apžiūrėti, ar jis nepažeistas. Patikrinkite užtrauktukus, ratus, rankenas ir siūles, kad įsitikintumėte, jog jie yra geros būklės. Jei pastebėjote įplyšimų, palaidų siūlų ar nutrūkusių dalių, geriausia juos sutvarkyti prieš kitą kelionę. Taip išvengsite tolesnės žalos ir užtikrinsite, kad jūsų lagaminas atlaikys kelionės sunkumus. Tada apsvarstykite galimybę investuoti į lagamino užvalkalą arba apsauginę rankovę. Šie dangteliai gali suteikti papildomą apsaugos nuo įbrėžimų, dėmių ir išsiliejimo sluoksnį.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų