Kaip sporto salė gerina gyvenimo kokybę?

Įrodyta, kad reguliari mankšta sporto salėje padeda padidinti energijos lygį ir pagerinti nuotaiką. Tai taip pat turi įtakos daugeliui kitų sveikatai naudingų veiksnių, įskaitant mažesnę lėtinių ligų riziką.

Mankšta apibrėžiama kaip bet koks pasikartojantis judesys, kurio metu dirba raumenys ir kūnas degina kalorijas. Yra daug fizinio aktyvumo rūšių, tokių kaip fiziniai pratimai, bėgimas, važiavimas dviračiu ar plaukimas. Sporto salės nauda yra neginčijama:

  1. Mankšta gali padėti jaustis laimingesniems

Įrodyta, kad sportas gerina nuotaiką ir mažina depresijos, nerimo ir streso jausmą. Fiziniai pratimai gali padidinti smegenų jautrumą pozityvumui, nes jų metu gaminamas serotoninas ir norepinefrinas. Šie hormonai mažina nusiminimo jausmą. Taip pat skatinama endorfinų gamyba, kurie padeda iššaukti teigiamus jausmus ir sumažinti skausmo pojūtį.

Nustojus mankštintis prieš tai sportavus reguliariai taip pat gali būti paveikta jūsų nuotaika. Aktyviems žmonėms, nustojusiems reguliariai mankštintis, labai padaugėja depresijos ir nerimo simptomų, net ir praėjus vos kelioms savaitėms nuo paskutinės treniruotės.

  1. Fiziniai pratimai gali padėti kontroliuoti svorį

Neaktyvus gyvenimo būdas gali būti svarbus veiksnys nutukimui, o tai gali sukelti sveikatos komplikacijų. Mankšta gali padėti palaikyti normalų svorį, nes padeda sudeginti besikaupiančių kalorijų kiekį. Derinant aerobinius pratimus su pasipriešinimo treniruotėmis galima maksimaliai padidinti riebalų deginimą ir raumenų masės palaikymą. Taip visą gyvenimą išliekant puikios fizinės būklės bei sveikatos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų