Geriausias iš abiejų pasaulių: online ir offline pramogos Lietuvoje

Lietuvoje apstu įvairių pramogų galimybių tiek internetu, tiek gyvai. Dėl dažnai besikeičiančio oro mūsų šalies gyventojai linkę domėtis tiek pramogomis, kuriomis naudotis galima neišeinant iš namų, tiek linksmybėmis mieste arba užmiestyje.

Kinas internetu

Kino transliacijų paslaugos, žaidimų platformos, socialiniai tinklai ir internetiniai forumai yra populiariausios internetinės pramogos mūsų šalyje. Itin paklausūs kino transliacijų kanalai Lietuvoje yra Netflix, HBO Go ir Amazon Prime Video, suteikiantys prieigą prie įvairiausių filmų, TV laidų ir dokumentinių filmų. Lietuvių įpročiai internete mažai skiriasi nuo mūsų kaimynų Europoje: itin aktyviai yra naudojamasi soc. tinklais bei apsipirkimo internetu galimybėmis. Be to, žaidimų mėgėjai mūsų šalyje itin vertina tokias platformas kaip Steam, PlayStation Network ir Xbox Live, siūlančiomis platų internetinių žaidimų pasirinkimą. Internetiniai lošimai bei sporto lažybos irgi susilaukia didelio dėmesio dėl sporto varžybų populiarumo.

Sporto rungtynės Lietuvoje

Ne paslaptis, kad Lietuva yra sporto aistruolių šalis: krepšinio, futbolo ar regbio rungtynės yra stebimos tiek internetu, tiek gyvai. Nors kai kurie stebi sportą per televiziją arba dalyvauja renginiuose stadionuose ir arenose, kiti pasikliauja internetinėmis platformomis. Lietuvoje vis labiau populiarėja internetinės sporto transliacijų paslaugos, suteikiančios gerbėjams patogumą žiūrėti mėgstamas sporto rungtynes bet kada ir bet kur. Lietuviai mėgsta azartą, tad nenuostabu, jog sporto lažybos dėl nugalėtojo, galutinio rezultato, pridėtinio laiko ir pan, yra itin paklausios. Pastaruoju metu populiarios ir lažybos gyvai, kuomet spėti rezultatą reikia rungtynėms jau prasidėjus. Pramogos internetu yra populiari ir sparčiai auganti industrija Lietuvoje. Vienas pagrindinių tokio augimo pavyzdžių – internetinių lošimų bei lažybų populiarumas Lietuvoje. Turėdama stiprią žaidėjų bendruomenę ir augantį renginių bei turnyrų skaičių, šalis tapo žaidimų kultūros centru Baltijos regione.

Sporto kultūra yra svarbus Lietuvos gyvenimo aspektas, o lankymasis sporto renginiuose yra įprasta pramoga daugeliui žmonių. Mūsų šalis garsėja krepšinio tradicijomis, o Lietuvos krepšinio lygos rungtynių stebėjimas gali būti puikus būdas patirti šios sporto šakos aistrą ir jaudulį. Be to, populiarus yra ir Baltijos paplūdimio tinklinio čempionatas: tai paplūdimio tinklinio turnyras, suburiantis komandas iš viso Baltijos regiono. Renginys vyksta nuostabiuose Lietuvos paplūdimiuose, siūlančiuose unikalią aplinką aistruoliams. Na o tie, kurie nori ne tik stebėti, bet ir dalyvauti, žino apie Vilniaus maratoną. Kasmet sostinėje Vilniuje vykstantis Vilniaus maratonas yra populiarus sporto renginys, pritraukiantis bėgikus iš viso pasaulio. Dalyviai gali rinktis iš įvairių distancijų, tarp jų visą maratoną, pusmaratonį ir 10k maratoną. Be to, renginys siūlo ir kolektyvinių treniruočių planus, kas suteikia progą ne tik fiziškai pasiruošti išbandymui, bet ir susipažinti su bendraminčiais. Akivaizdu, jog daugelis lietuvių mėgsta lankytis sporto renginiuose, ypač kai galima išreikšti palaikymą savo nacionalinėms komandoms ar vietiniams klubams. Sporto renginiai yra populiari pramogos ir susibūrimo forma Lietuvoje, o sirgaliai garsėja entuziazmu ir atsidavimu savo komandoms. 

Tradicinės mugės

Lietuva gali pasiūlyti įvairias pramogas tiek turistams, tiek šalies gyventojams. Turgūs ir mugės yra lietuvių kultūros dalis, juose galima rasti įvairiausių vietinių produktų, amatininkų kūrybos, maisto gaminių, kurių galima paragauti ir įsigyti. Neseniai praūžusi Kaziuko mugė yra vienas populiariausių kasmetinių renginių Vilniuje: tai tradicinė folkloro mugė, vykstanti kovo pradžioje. Mugė pavadinta Šventojo Kazimiero, Lietuvos globėjo, vardu. Joje apstu rankdarbių bei tradicinių lietuviškų patiekalų. Be to, mugės metu suteikiama galimybė susipažinti ir su vietine ar senąja muzika bei kitomis tradicijomis. Kalbant apie maistą, verta paminėti ir itin didelio populiarumo sulaukusį šaltibarščių festivalį: Pink Soup Fest (Rožinės sriubos festivalis) yra jau antrą kartą organizuojamas renginys, skirtas ragauti ne tik šaltibarščiams, bet ir burokėlių skonio ledams, desertams ir apsilankyti šaltibarščių tradicijai skirtose dirbtuvėse. Praėjusiais metais į renginį atvyko daugiau nei 10 000 žmonių, tad nenuostabu, jog šventė tampa įdomia tradicija.

Maisto kultūra

Maisto kultūra Lietuvoje yra labai svarbi, kadangi ji vaidina svarbų vaidmenį šalies identitete ir tradicijose. Lietuviška virtuvė garsėja sočiais, kūną ir sielą džiuginančiais patiekalais su daug istorinio paveldo. Su maistu susiję renginiai – svarbus būdas lietuviams prisiliesti prie savo kultūros paveldo ir perduoti kulinarines tradicijas ateities kartoms. Ne tik sostinė, bet ir kiti šalies miestai organizuoja kulinarines šventes: Klaipėda rengia gero maisto festivalį, Varėna kviečia į grybų mugę, Kaunas džiugina alaus mėgėjus Aludarių diena, na o keli miestai kasmet rengia medaus bei bitininkų šventes. Be abejo, lankymasis restoranuose, kavinėse ir baruose yra mėgstamas laisvalaikio praleidimo būdas ir be ypatingos progos, kadangi Lietuva garsėja tiek puikiais patiekalais, tiek gėrimais. Šiuolaikinė lietuviška virtuvė pastaraisiais metais patiria atgimimą – virtuvės šefai tradiciniams patiekalams suteikia modernumo ir naudoja savo tarptautinę patirtį. Vis daugiau dėmesio skiriama vietinių sezoninių ingredientų naudojimui ir paramai vietos ūkininkams bei gamintojams. Lietuvoje taip pat daugėja tarptautinių restoranų ir kavinių: jos siūlo platų virtuvių asortimentą, nuo italų ir prancūzų iki Azijos ir Artimųjų Rytų.

Garsūs kino renginiai

Lietuva stebina kino festivalių gausa ir kinas yra viena iš pramogų, kuri lengvai prieinama tiek iš namų, tiek už jų ribų. Vienas iš tokių festivalių tai „Kino pavasaris“, kasmet kovo mėnesį vykstantis Vilniuje jau nuo 1995 m., ir yra didžiausias kino festivalis šalyje pagal filmų skaičių ir auditoriją. Tai vienas laukiamiausių kasmetinių kultūrinių renginių Lietuvoje. Didelio dėmesio sulaukia ir Vilniaus trumpametražių filmų festivalis – vienas didžiausių trumpametražių filmų festivalių Baltijos šalyse, pristatantis naujausius ir geriausius trumpametražius filmus iš viso pasaulio. Šis festivalis tapo unikalia platforma Lietuvoje, kurioje rodomi ne tik Europos, bet ir pasaulio profesionalūs trumpametražiai filmai, sukurti tiek kylančių, tiek pripažintų talentų.

Kai kurie žmonės teikia pirmenybę internetinėms pramogoms dėl jų siūlomo patogumo ir prieinamumo iš bet kurios vietos. Vieno mygtuko paspaudimu transliuojami filmai, muzika ir žaidimai yra dinamiškos pramogos ramiam laisvalaikiui namuose. Kitus domina pramogos už namų ribų dėl galimybės prisidėti prie tam tikros veiklos bei susipažinti su bendraminčiais. Bet dauguma pritaria, kad smagu, jog Lietuvoje pramogų apstu bene bet kuriam skoniui.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų