„Mis Ukmergės“ nugalėtoja svajoja priklausyti scenai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Konkurso „Mis Ukmergė 2015“ dalyvės. Gedimino Nemunaičio nuotr. Konkurso „Mis Ukmergė 2015“ dalyvės.

„Mis Ukmergės 2015“ titulą savaitgalį pelnė Antano Smetonos gimnazijos abiturientė Ema Vilkončiūtė. Baigusi gimnaziją mergina svajoja rinktis aktorystės kelią ir tiki, kad scena keičia ne tik žmogaus išorę, bet ir vidų.

Santarvės fondo mados studijos „Mis Ukmergės“ konkursas šiemet jau – 10-asis. Jis vyksta kas antrus metus.

Iš viso šiame konkurse dalyvavo 9 pretendentės į gražiausios Ukmergės merginos titulą. Visos dalyvės – moksleivės ir studentės nuo 16 iki 20 metų. Visos lanko mados studiją.

Renginys vyko penktadienį Ukmergės kultūros centre. Merginų prisistatymo tema turėjo būti sietina su ekologija, sveiku gyvenimo būdu. Taip pat dalyvės demonstravo triko ir elegantiškus drabužius.

Konkurse demonstruotos dvi naujos Kauno rajono Lapių pagrindinės mokyklos dizaino studijos kolekcijos bei mūsų kraštietės šiuo metu sostinėje gyvenančios, dirbančios ir kuriančios Auksės Poškuvienės ir studijos „Zefyras“ drabužių kolekcijos.

Renginį spalvino ukmergiškės Kotrynos Šemetaitės dainos.

Pačiu svarbiausiu šventės akordu tapo nugalėtojos paskelbimas.

Komisijos sprendimu įvairiomis nominacijomis buvo įvertintos visos dalyvės, o nugalėtoja tapo Antano Smetonos gimnazijos abiturientė Ema Vilkončiūtė. Nugalėtojos karūną jai uždėjo praėjusio konkurso nugalėtoja Domantė Kelbauskaitė.

Visas dalyves sveikino organizatorė mados studijos vadovė Rasa Kazėnienė.

Ema pasakojo esanti scenos žmogus. Dvejus metus vaidina Kultūros centro vaikų ir jaunimo studijoje „Nykštukas“. Baigusi gimnaziją svajoja rinktis aktorystės kelią. Didžiausias noras – studijuoti Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Jei nepavyks, turi numačiusi atsarginių planų. Džiaugiasi, kad šiemet tradiciniame naujametiniame Kultūros centro spektaklyje jai patikėtas labai svarbus vaidmuo – vaidins Gerąją mergaitę.  

Ema prisipažįsta vaikystėje buvusi nedrąsi, vengdavo bendrauti su žmonėmis. Prieš 8-erius metus pradėjo lankyti mados studiją, vėliau – dalyvauti grožio konkursuose Lietuvoje, Turkijoje, Rusijoje. Sako, kad tai pakeitė ir jos vidų, ir išorę: didesnį dėmesį skiria išvaizdai, pasitiki savimi, mėgaujasi bendravimu su žmonėmis.

Ar šiame konkurse buvo daug jaudulio? „Kojos tikrai drebėjo“, – atvirauja mergina. Sako, kad kitame mieste ar šalyje dalyvauti panašiame renginyje paprasčiau, o čia juk savas miestas, tave vertina artimi žmonės.

„Labiausiai visos bijojom nusišnekėti ir nugriūti“, – pasakojo konkurso nugalėtoja. Kadangi scenoje teko vaikščioti bateliais labai aukšta pakulne, baimė nugriūti labai reali, o kadangi didelis dėmesys skiriamas dalyvių iškalbai, minčių dėstymui, baugu buvo ir leptelti netinkamą frazę...

Ema tikina, kad dalyvaudamos šiame konkurse merginos labai palaikė viena kitą, net padėjo viena kitai persirengiant. Supranta, kad kai kam jos pergalė sukėlė nusivylimą, bet tiki, kad konkurse laimėjo ne ji, o visos kelis mėnesius konkurso repeticijas lankiusios dalyvės.

Ema sako puikiai suprantanti, kad durys Lietuvos grožio konkursuose jai uždarytos dėl paprastos priežasties – trūksta ūgio. 1,62 m ūgio mergina pagal šiuolaikinius grožio industrijos standartus – per žema. „Labai norėčiau, kad kada nors šis požiūris ir tokie standartai pasikeistų“, – sako paauglystėje užaugti labai norėjosi ir apie modelio karjerą svajojusi abiturientė.

Mergina labai džiaugiasi savo artimųjų palaikymu ir tikėjimu, kad gražiai atrodyti scenoje, pristatyti save anaiptol nėra tik tuščias laiko švaistymas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų