Šiuolaikinio šokio kolektyvo „Aidas“ šokis „Sapnas“, už kurį skirta II-oji vieta.    Nijolės Paškauskienės nuotr. Šiuolaikinio šokio kolektyvo „Aidas“ šokis „Sapnas“, už kurį skirta II-oji vieta. Nijolės Paškauskienės nuotr.

Šiuolaikinio šokio festivalis „Sentencijos“ – pirmas toks renginys mūsų mieste. Be ukmergiškių scenoje šoko kolektyvai iš Vilniaus, Šiaulių, Radviliškio ir Širvintų rajono.

Festivalio organizatorė Ukmergės kultūros centro šiuolaikinio šokio kolektyvo „Aidas“ vadovė Violina Romeikaitė sakė, kad pavadinimas „Sentencijos“ gimė galvojant apie tikrąją šokio prasmę – kad jis neša daug skirtingų minčių ir daug skirtingų žinučių.

„Daugumai šokis atrodo tiesiog judėjimas. Aš į šokį žiūriu kitaip. Manau, juo galima išdrįsti pasakyti daug daugiau nei pasakome žodžiais. Tad kiekvienas šokis turi skirtingą mintį ir pasakoja skirtingą istoriją.“

Festivalyje dalyvavo Širvintų kultūros centro Bagaslaviškio filialo vaikų ir jaunimo šokių kolektyvas „Šypsnis“, Radviliškio kultūros centro šiuolaikinio šokio klubas „Flamingas“, trys kolektyvai iš Šiaulių – Menų mokyklos baleto ir gimnastikos studija „Linksmosios pėdutės“, Ragainės progimnazijos šokio studija „Mega“ ir Saulės pradinės mokyklos šokio studija „Saulutės“. Dar – šokių studijos „Red Action“ bei „Tu tik šok“ ir MOTUS šokio mokykla. Taip pat Ukmergės kultūros centro šiuolaikinio šokio kolektyvai „Aidas“  ir „Arabeska“, pastarojo vadovė – Jolanta Gražulevičienė.

Pirmieji pasirodė patys mažiausieji 3–6-erių metų amžiaus vaikai, vėliau vyresniųjų grupės.

Kolektyvai pristatė istorijas – „Mama, duok pižamą“, „Klounai“ „Laikrodukas“ „Mano Lietuva“, „Vabalai“ ir kitas.

Solo pasirodė ukmergiškės Austėja Kolundaitė, Mėta Pranskevičiūtė, vėliau šokusios ir duetu. Dar vieną solo šokį pristatė Mingailė Pukanasytė.

Pasirodymus vertino komisija. Renginys užbaigtas suaugusiųjų grupės „Arabeska“ šou pasirodymu ir apdovanojimais, kuriuos įteikė kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė.

Visų grupių šokėjai bei kolektyvų vadovai apdovanoti medaliais ir padėkomis.

Ukmergėje šokių gerbėjų publika dar negausi, tačiau ir festivalis – tik pirmasis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų