Ukmergės kultūros centre triukšmavo „Nenuoramos“

Plungės kultūros centro teatras „Saula“. Plungės kultūros centro teatras „Saula“.

Kovo 21–24 dienomis kultūros centre žiūrovus spalvinga programa stebino „Nenuoramos“.

Šis tradicinis vaikų ir jaunimo teatrų festivalis antrą kartą organizuotas, pasikviečiant ir suaugusiųjų mėgėjų teatrus.

„Stengiamės prisitaikyti prie besikeičiančių kartų ir jų poreikių, taip pat norime sudominti vyresniąją auditoriją, todėl į programą kasmet įtraukiame vis įvairesnius pasirodymus suaugusiems žiūrovams“, – kalbėjo festivalio organizatorės Laima Jančiauskaitė ir Tamara Kvieskienė.

Festivalis vyko keturias dienas, dvi iš jų, penktadienį ir šeštadienį, vyko net po 5–6 pasirodymus. Iš viso vyko daugiau nei 15 įvairių veiklų – spektaklių, meninių kompozicijų, ekskursijų.

„Nenuoramų“ festivalį atidarė „Solo“ teatras su spektakliais „Princesių sala“ ir „Unė“. Spektaklių aktorė, režisierė ir rašytoja Birutė Marcinkevičiūtė-Mar.

Antrąją ir trečiąją dienomis nestigo pasirodymų tiek mažiesiems, tiek suaugusiesiems. Dalyvavo Ukmergės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studija „Nykštukas“, Kretingos kultūros centro vaikų ir jaunimo teatras „Atžalynas“, Anykščių kultūros centro Troškūnų teatro studijos „Mes“ skaitovų grupė, Pagirių gimnazijos teatro studija „Faktas“, Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos teatras „Iki“, Plungės kultūros centro teatras „Saula“, Bajorų lėlių teatras „ČIŽ“, režisierius ir rašytojas Vytautas V. Landsbergis, Vilniaus senjorų teatras, Jurbarko kultūros centro Skirsnemunės skyriaus teatras „Pakeleivis“ ir Ukmergės kultūros centro Taujėnų mėgėjų teatras „Bičiuliai“.

Vaikų ir jaunimo teatrų aktoriai turėjo galimybę dalyvauti kūrybinėje laboratorijoje, kurią vedė aktoriai Tomas Kizelis ir Gabrielia Kuodytė.

Renginį vainikavo Johano Štrauso operetė „Šikšnosparnis“, kurią atliko Šilalės muzikinis teatras.

Kultūros centras skelbia, kad pagrindinis „Nenuoramų“ logotipas, kurį 1996 metais sukūrė dailininkė Laima Dzigaitė, šiemet atnaujintas. „Buvo svarbu išlaikyti tą patį braižą ir stilių, jog atnaujintos detalės iš esmės nepakeistų emblemos žinutės, juk su senuoju logotipu užaugo ne viena ukmergiškių karta“, – dalinosi jį atnaujinęs dailininkas Egidijus Darulis.

Festivalio rėmėjai – Lietuvos kultūros taryba, Ukmergės rajono savivaldybė ir „Roko virtuvė“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų