Ukmergėje susirungs galiūnai

Į Ukmergę galiūnai atkeliauja jau ne pirmą kartą. Į Ukmergę galiūnai atkeliauja jau ne pirmą kartą.

Ukmergėje jau šį sekmadienį matysime 12 galiūnų. Stiprūs Lietuvos vyrai varžysis ir savo jėgas demonstruos nuo 12 val. aikštėje priešais kultūros centrą.

Vyrai varžysis lagaminų nešimo, laikrodžio nešimo, rentinio atkėlimo bei sunešimo estafetėse.

Kėlimo estafetės metu teks pakelti 75 kg svarmenį ir 120 kg štangą. Nešant lagaminus reikės du gelžgalius, sveriančius 140 kg, pakelti ir su jais nubėgti 30 m – tarytum nešti du pilnus šaldytuvus arba daugiau kaip tūkstantį duonos kepalų.

Rungtis laikrodžio nešimas pasaulyje dar žinoma kaip „jėgos ratas“ ar „kančios ratas“. Ir ne veltui – einant ir nešant šimtus kilogramų šie ratai tampa neišmatuojamais.

Rentinio atkėlimo rungtyje dalyviai įlips į metalinį rėmą ir besilaikydami už jo rankenų jį kilstelės. Pats rėmas sveria daugiau nei 300 kg, o pakėlimo pozicija labai nepatogi.

Sunešimo estafetėje galiūnų lauks „trys blynai“ po 50 kg, maišas 100 kg, svarmuo 75 kg. Visa tai teks nunešti 25 metrus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų