Lietuvos garbę gins Pasaulio šachmatų čempionate

Agnė Mickūnaitė atsiima dar vieną prizą. Agnė Mickūnaitė atsiima dar vieną prizą.

Lapkričio 12–25 dienomis ukmergiškė Agnė Mickūnaitė dalyvaus Pasaulio šachmatų čempionate Italijoje, kur atstovaus Lietuvai merginų iki 16-os metų grupėje.

Tai – jau ne pirmos tokio aukšto lygio varžybos, kuriose dalyvaus talentinga ukmergiškė – būdama dešimties metų ji dalyvavo Ispanijoje vykusiame Pasaulio čempionate, o būdama vos septynerių Čekijoje atstovavo Lietuvai Europos čempionate.

„Ryžtinga, užsispyrusi ir negailinti savęs dėl komandos“, – taip savo auklėtinę apibūdina jos šachmatų trenerė Virginija Savickienė.

Ukmergės sporto centre A. Mickūnaitė ne tik lanko šachmatų ir stalo teniso treniruotes, bet ir abiejose sporto šakose yra tikra kovotoja.

„Vienam žmogui laimėti keturis turnyrus per keturias dienas – kažkas nerealaus. Bet, pasirodo, tai įmanoma, kai turi tikrą sportininkės charakterį“, – sako trenerė, papasakojusi apie prieš kelias savaites vykusias varžybas. 

Spalio 19 d. Agnė su kitomis Ukmergės moterų stalo teniso komandos narėmis Irute Štariene, Lina Kuzmiene ir Ugne Šidlauskaite laimėjo prieš Ukmergės „Rotary“ klubo vyrų komandą ir iškovojo pereinamąją taurę.

Ukmergės sporto centro stalo teniso merginų komandoje žaisdama su U. Šidlauskaite ir Austėja Aganauskaite, spalio 20 d. Širvintose vykusiame Lietuvos jaunių komandiniame čempionate pateko tarp dešimties stipriausių Lietuvos komandų.

Spalio 21–22 d. Biržuose Lietuvos komandiniame žaibo ir greitųjų šachmatų čempionate Agnė žaidė Vilniaus šachmatų klubo pirmojoje komandoje. „Žaibo“ čempionate ji iškovojo trečiąją vietą, o greitųjų šachmatų čempionate šis klubas tapo Lietuvos čempionu.

Savaitgalį Taujėnų dvare vyko Lietuvos žaibo ir greitųjų šachmatų čempionatai. Žaibo čempionate dalyvavo 114 dalyvių. A. Mickūnaitė jame iškovojo antrąją vietą, o Mėta Mikulinaitė – trečiąją vietą merginų iki 20-ies metų grupėje.

Greitųjų šachmatų čempionate A. Mickūnaitė tapo čempione tarp merginų iki 20-ies metų ir trečia  moterų grupėje. 

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų