Kas yra interneto greičio matuoklė ir kaip ją naudoti?

Kalbant apie internetą, greitis yra laikomas vienu svarbiausių parametrų. Kaip įprasta greitį apibrėžia skaičiai, nurodantys perduodamų duomenų kiekį. Vis dėlto paprastam vartotojui gali būti sudėtinga susigaudyti, kas siūloma ir kuo skiriasi 4G, 5G, mobilus ar šviesolaidinis internetas. Interneto paslaugų spektras šiandien yra platus kaip niekada, tačiau pasinaudojus interneto greičio matuokle sprendimą priimti bus nesudėtinga. Kaip šiuo įrankiu pasinaudoti?

Interneto greičio matuoklė – patogus ir paprastas naudoti įrankis

Šiandien greičio matuokles siūlo daugelis interneto paslaugų tiekėjų. Tokio įrankio esmė yra galimybė realiuoju laiku įvertinti interneto ryšio greitį konkrečioje vietoje, pavyzdžiui, savo buto ar namo adresu. Dažniausiai interneto greičio matuoklė fiksuoja du parametrus: duomenų atsisiuntimo ir išsiuntimo greičius.

Svarbu žinoti, kad skirtingų tiekėjų matuoklės rodo skirtingus skaičius, nes kiekviena jų skirta konkretaus tiekėjo paslaugoms įvertinti. Taigi, peržiūrėjus kelias tokias matuokles, galima tiksliai nustatyti, kuris tiekėjas užtikrins greitesnį interneto ryšį.

Specialistų nuomone, interneto greičio matuoklė gali praversti dviem atvejais. Visų pirma, ja pravartu pasinaudoti tada, kai renkatės interneto ryšio tiekėją, dvejojate dėl greičio ar norite įsitikinti paslaugos prieinamumu savo adresu. Kitas atvejis, kai dvejojate, ar interneto greitis atitinka tą, kuris buvo deklaruotas sutartyje. Pastebėję lėtesnį ar nestabilų veikimą, pasinaudokite interneto greičio matuokle ir padarę ekrano nuotrauką turėsite įrodymą apie ryšio sutrikimus.

Kodėl visiems toks svarbus interneto greitis?

Lietuvoje interneto infrastruktūra yra labai neblogai išvystyta, todėl net patys nepajutome, kaip pripratome prie geros ryšio kokybės. Daugeliui atrodo, kad internetas ir taip yra greitas, tad nebūtina investuoti daugiau ir rinktis didesnį duomenų srautą. Deja, vis dėlto lėčiausias interneto planas gali nepatenkinti jūsų poreikių – teks laukti, kol svetainė bus užkrauta, o internetu žiūrimas filmas gali trūkinėti. Dėl šių priežasčių greitis svarbus visais atvejais, nesvarbu, renkatės internetą namams ar biurui.

Taip pat svarbu ir tai, kad skirtingi tiekėjai siūlo skirtingus interneto greičius. Vis dėlto reklaminiais baneriais aklai tikėti nereikėtų, o štai interneto greičio matuoklė tikrai nesumeluos. Patikrinkite, kokio greičio internetas išties gali būti tiekiamas jūsų adresu ir tada priimti sprendimą, kurį tiekėją pasirinkti, bus daug lengviau.

Ar interneto greičio matuoklė yra patikima?

Daugeliui kyla klausimas, ar tokiomis matuoklėmis galima pasitikėti. Čia turime nuraminti, nes šių įrankių patikimumą užtikrina pati rinka. Dėl didelės konkurencijos didesni ir mažesni interneto paslaugų tiekėjai aršiai varžosi tarpusavyje, o taip pat tikrina ir konkurentų deklaruojamą informaciją. Jei tokios matuoklės rodytų didesnį greitį, nei iš tikrųjų, konkurentai greitai būtų apskųsti atitinkamoms institucijoms. Taigi, interneto greičio matuokle galite pasitikėti – tai labai informacinio pobūdžio įrankis, o ne reklaminė priemonė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų