Spausdinti šį puslapį

Iš berniuko išviliojo pinigus

Nuo te­le­fo­ni­nių suk­čių šią sa­vai­tę nu­ken­tė­jo ma­ža­me­tį sū­nų au­gi­nan­čių uk­mer­giš­kių šei­ma. Dėl ma­mos iš­si­gan­dęs vai­kas ap­ga­vi­kams ati­da­vė pi­ni­gus.

Apie 14 val. R. K. na­muo­se su­skam­bo lai­di­nis te­le­fo­nas. Ra­ge­lį pa­kėlė na­muo­se vie­nas bu­vęs aš­tuon­me­tis jos sū­nus. Skam­bi­nu­si ne­pa­žįs­ta­ma mo­te­ris vai­kui aiš­ki­no, ne­va jo ma­ma su­ža­lo­jo ki­tą mo­te­rį ir tu­ri at­ly­gin­ti 14 tūkst. li­tų ža­lą.

Pas­kui te­le­fo­nu po­kal­bį tę­sė vy­ras. Jis vai­kui aiš­ki­no, kad rei­kia  su­rink­ti pi­ni­gus ir per­duo­ti at­vyk­sian­čiam žmo­gui. Ant­raip jo ma­mai bus blo­gai.

Iš­si­gan­dęs ma­ža­me­tis su­rin­ko na­muo­se bu­vu­sias san­tau­pas ir auk­si­nius pa­puo­ša­lus, ku­rių ben­dra ver­tė – dau­giau nei 3000 li­tų. Vis­ką jis ati­da­vė ne­tru­kus tak­si prie na­mų at­va­žia­vu­siam vy­rui. Iš­vy­kus ne­pa­žįs­ta­ma­jam ber­niu­kas te­le­fo­nu pa­skam­bi­no ma­mai ir pa­klau­sė, ar ji gy­va. Tuo­met ir iš­aiš­kė­jo skau­di ap­ga­vys­tė.

Pa­sak ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to at­sto­vės spau­dai As­tos Kro­ger­tie­nės, ko­mi­sa­ria­te šie­met tai – ant­ras už­re­gist­ruo­tas suk­čia­vi­mo te­le­fo­nu at­ve­jis. Per­nai už­re­gist­ruo­ta 13 to­kių nu­si­kals­ta­mų vei­kų. Kai ku­rios iš jų jau iš­aiš­kin­tos ir per­duo­tos teis­mui.

Pa­rei­gū­nai įspė­ja – ži­nia apie ar­ti­mą žmo­gų iš­ti­ku­sią ne­lai­mę su­ke­lia šo­ką, o tuo­met ap­si­me­tė­liams la­bai leng­va ma­ni­pu­liuo­ti au­kų jaus­mais. Ypač daž­nai suk­čiams pa­vyks­ta į sa­vo pin­kles įvi­lio­ti vai­kus ir se­ny­vus žmo­nes.

Tė­vams pa­ta­ria­ma ga­li­mą grės­mę ap­tar­ti su sa­vo vai­kais ar vy­res­nio am­žiaus ar­ti­mai­siais.

Ka­dan­gi ap­si­me­tė­liai ne­re­tai pri­sis­ta­to po­li­ci­jos pa­rei­gū­nais, pri­me­na­ma, kad pa­rei­gū­nai te­le­fo­nu nie­kuo­met ne­pa­pra­šys pi­ni­gų at­lie­ka­moms pro­ce­dū­roms spręs­ti, o at­vy­kę bū­ti­nai pri­sis­ta­tys ir pa­teiks tar­ny­bi­nį pa­žy­mė­ji­mą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)