Spausdinti šį puslapį

Mokinius ketino vežti būdamas neblaivus

Į įvai­rius skan­da­lus vis pa­ten­ka ne tik mū­sų ra­jo­no va­do­vai, bet ir pa­pras­ti sa­vi­val­dy­bės dar­buo­to­jai. Penk­ta­die­nį prie vai­ro su­lai­ky­tas ne­blai­vus mo­kyk­li­nio au­to­bu­siu­ko vai­ruo­to­jas.

 

Ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to bu­dė­to­jai va­sa­rio 1-osios ry­tą ga­vo ano­ni­mi­nį pra­ne­ši­mą, kad gel­to­no­jo au­to­bu­siu­ko vai­ruo­to­jas iš Krikš­tė­nų kai­mo į Uk­mer­gės „Ši­lo“ pa­grin­di­nę mo­kyk­lą ke­ti­na vež­ti vai­kus, ta­čiau pats yra ne­blai­vus.

Apie 7 val. po­li­ci­jos pa­tru­liai Krikš­tė­nuo­se su­stab­dė mo­kyk­li­nį au­to­bu­siu­ką. Vai­ruo­to­jo J. J. blai­vu­mas bu­vo pa­tik­rin­tas al­ko­tes­te­riu. Jis įpū­tė 0,69 pro­mi­lės, tai yra leng­vas gir­tu­mo laips­nis. Pa­žei­dė­jas bu­vo nu­ša­lin­tas nuo vai­ra­vi­mo, jam su­ra­šy­tas ad­mi­nist­ra­ci­nės tei­sės pa­žei­di­mo pro­to­ko­las.

Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to at­sto­vė spau­dai As­ta Kro­ger­tie­nė pri­me­na: ad­mi­nist­ra­ci­nės tei­sės pa­žei­di­mų ko­dek­so 126 str. 1 d. nu­ma­ty­ta, kad trans­por­to prie­mo­nių vai­ra­vi­mas esant ne­blai­viam, kai nu­sta­to­mas leng­vas gir­tu­mo laips­nis, už­trau­kia bau­dą vai­ruo­to­jams nuo vie­no tūks­tan­čio iki vie­no tūks­tan­čio pen­kių šim­tų li­tų su tei­sės vai­ruo­ti trans­por­to prie­mo­nes at­ėmi­mu nuo vie­ne­rių me­tų iki vie­ne­rių me­tų še­šių mė­ne­sių.

Po­li­ci­ja yra dė­kin­ga pi­lie­tiš­kiems ra­jo­no gy­ven­to­jams, ku­rie nė­ra abe­jin­gi ir pa­ste­bė­ję pa­žei­dė­jus apie tai pra­ne­ša. Tai pa­de­da iš­veng­ti ne­lai­mių ir tam­pa draus­mi­nan­čiu pa­vyz­džiu.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)