Spausdinti šį puslapį

Parama – užsienyje mirusiųjų artimiesiems

Ša­lies Vy­riau­sy­bė yra iš­lei­du­si nu­ta­ri­mą, ku­riuo re­mian­tis sa­vi­val­dy­bė su­tei­kia fi­nan­si­nę pa­ra­mą už­sie­ny­je mi­ru­sių pi­lie­čių pa­lai­kams par­vež­ti.

Lė­šos mi­ru­sių­jų ar­ti­mie­siems lai­ki­nai yra iš­mo­ka­mos iš sa­vi­val­dy­bės biu­dže­to. Sa­vi­val­dy­bei pa­tei­kus duo­me­nis apie iš­mo­kas, Fi­nan­sų mi­nis­te­ri­ja grąži­na šias lė­šas. Kom­pen­suo­ja­ma pa­pras­tai yra kar­tą per ket­vir­tį.

Pa­gal sa­vi­val­dos įsta­ty­mą apie šių lė­šų pa­nau­do­ji­mą spren­džia ir jas pa­skirs­to ra­jo­no ta­ry­ba.

Šią sa­vai­tę vyk­sian­čia­me ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dy­je sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja pa­tei­kė svars­ty­ti spren­di­mo pro­jek­tą dėl šių lė­šų sky­ri­mo.

Ja­me pra­šo­ma ta­ry­bos na­rių lei­di­mo So­cia­li­nės pa­ra­mos sky­riui pa­nau­do­ti 20 tūks­tan­čių 773 li­tus iš ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės biu­dže­te so­cia­li­nei pa­ra­mai mi­ru­sio­jo ar­ti­mie­siems skir­tų asig­na­vi­mų.

Šias lė­šas So­cia­li­nės pa­ra­mos sky­rius kaip pa­ra­mą siū­lo su­teik­ti trims už­sie­ny­je mi­ru­sių as­me­nų ar­ti­mie­siems. Kiek­vie­nam iš jų bū­tų ski­ria­ma apie 7000 li­tų.

Per­nai per vi­sus me­tus Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė še­šiems as­me­nims sky­rė apie 39 tūks­tan­čius li­tų sa­vi­val­dy­bės pi­lie­čių pa­lai­kų par­ve­ži­mui.

Šią pa­ra­mą ga­li gau­ti už­sie­ny­je mi­ru­sių as­me­nų šei­mos, ar­ti­mie­ji tik tuo at­ve­ju, jei jų pa­ja­mos ne­vir­ši­ja 3 vals­ty­bės re­mia­mų pa­ra­mos dy­džių – 1050 li­tų vie­nam šei­mos na­riui.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)