Spausdinti šį puslapį

Pareigūnai mini profesinę šventę

As­ta KROGERTIENĖ

Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to at­sto­vė spau­dai

 

Spa­lio 2-ąją ša­lies po­li­ci­jos ben­druo­me­nė mi­ni pro­fe­si­nę die­ną. Su ko­kio­mis min­ti­mis, rū­pes­čiais ir dar­bais šią die­ną pa­si­tin­ka Uk­mer­gės po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai, kal­bė­jo­mės su ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to va­do­vu Ro­lan­du Kiš­kiu.

 

Šven­čiant Po­li­ci­jos die­ną, įver­ti­na­mi ir nu­veik­ti dar­bai.  Ko­kiais pa­sie­ki­mais ga­li­ma pa­si­džiaug­ti?

Kaip ir vi­sai po­li­ci­jos sis­te­mai, Uk­mer­gės r. po­li­ci­jai šie me­tai ne­bu­vo leng­vi. Jau­čia­me lė­šų sty­gių, trūks­ta dar­buo­to­jų, ypač pa­tru­li­nės tar­ny­bos pa­rei­gū­nų. Pra­ėju­sių me­tų pa­bai­go­je įsi­ga­lio­jo nau­jas įsta­ty­mas dėl smur­to ar­ti­mo­je ap­lin­ko­je. Tai tu­rė­jo įta­kos iki­teis­mi­nių ty­ri­mų au­gi­mui – iki­teis­mi­nių ty­ri­mų už­re­gist­ruo­ja­ma 24 proc. dau­giau. Kar­tu su ko­le­go­mis sky­rė­me ne­ma­žai lai­ko, ener­gi­jos ir jė­gų, kad šios pro­ble­mos nei­gia­mai ne­at­si­liep­tų vie­ša­jam sau­gu­mui.

Ko­kius svar­biau­sius įvy­kius ar pa­siek­tus re­zul­ta­tus iš­skir­tu­mė­te?

Ne­si­no­ri mi­nė­ti skai­čių. Jau ei­lę me­tų vis dau­giau iš­ti­ria­ma nu­si­kals­ta­mų vei­kų. Iš­aiš­ki­na­me apie 90 proc. sun­kių ir la­bai sun­kių nu­si­kal­ti­mų. Šiais me­tais bu­vo įvyk­dy­ti 4 nu­žu­dy­mai, vi­si jie at­skleis­ti. At­si­žvel­giant į tu­ri­mas pa­jė­gas ir re­sur­sus, ma­nau, tik­rai ne­blo­gai su­si­tvar­ko­me su tei­sės pa­žei­di­mais, ku­rie su­si­ję su ne­tei­sė­tu dis­po­na­vi­mu nar­ko­ti­nė­mis bei psi­chot­ro­pi­nė­mis me­džia­go­mis. Šiam reiš­ki­niui ski­ria­me ir skir­si­me ypa­tin­gą dė­me­sį. Ga­li­me pa­si­džiaug­ti, kad ant­rus me­tus ra­jo­ne nė­ra or­ga­ni­zuo­tų ar be­si­for­muo­jan­čių nu­si­kals­ta­mų gru­pių, ne­dau­gė­ja ne­pil­na­me­čių pa­da­ry­tų nu­si­kals­ta­mų vei­kų. Nors dir­ba tik treč­da­lis pa­tru­lių, ta­čiau pa­sie­kia­me, kad si­tu­a­ci­ja eis­mo sau­gu­mo sri­ty­je jau penk­ti me­tai iš­lik­tų sta­bi­li, ypač kai kal­ba­me apie skau­džius eis­mo įvy­kius.

Vi­suo­me­nė daž­nai nuo­mo­nę apie po­li­ci­jos pa­rei­gū­nų dar­bą su­si­ku­ria iš to, ką pa­tei­kia ži­niask­lai­da, ar vie­naip ar ki­taip su­si­du­ria pa­tys. Ta­čiau tai daž­nai ne­at­spin­di, ko­kia yra ši pro­fe­si­ja. Tad gal trum­pai api­bū­din­ki­te po­li­ci­jos pa­rei­gū­no dar­bo die­ną.

Pa­sa­ky­siu trum­pai: dau­gu­mai pa­rei­gū­nų dar­bo die­na pra­si­de­da pra­bu­dus ir pa­si­bai­gia už­mie­gant, gal­vo­jant apie pla­nuo­ja­mas prie­mo­nes, at­lie­ka­mus iki­teis­mi­nius ty­ri­mus... Min­tys apie dar­bus su­ka­si nuo­lat.

Ar daž­nai pa­rei­gū­nai su­lau­kia vi­suo­me­nės dė­kin­gu­mo ir pa­gal­bos?

Dė­kin­gu­mo ir pa­gal­bos  nie­ka­da ne­bū­na per ma­žai, ta­čiau kas­met pa­dė­kos žo­džių su­lau­kia­me vis dau­giau. Pa­gal­bos taip pat. To­dėl jau an­tri me­tai iš ei­lės tu­ri­me tra­di­ci­ją per Po­li­ci­jos die­ną pa­dė­ko­ti žmo­gui, ne­lai­mė­je ar po­li­ci­jai aiš­ki­nan­tis nu­si­kal­ti­mus pa­dė­ju­siam, pa­si­au­ko­ju­siam Uk­mer­gės ra­jo­no gy­ven­to­jui. Šiais me­tais ap­do­va­no­ji­mą nu­spren­dė­me skir­ti sau­gos tar­ny­bos AASE dar­buo­to­jui Sau­liui Ku­lie­šiui. Jo pa­gal­ba bu­vo reikš­min­ga aiš­ki­nan­tis pa­va­sa­rį Duks­ty­nos mik­ro­ra­jo­no gy­ven­to­jus šiur­pi­nu­sio pa­de­gė­jo by­lą.

Ką Jums pa­čiam reiš­kia Po­li­ci­jos die­na?

Man, kaip ir di­džia­jai dau­gu­mai ko­le­gų,  Po­li­ci­jos die­na yra ir bus iki gy­ve­ni­mo pa­bai­gos ypa­tin­ga die­na. Šią die­ną stab­te­li ir su­pran­ti, kad tik­rai esi rei­ka­lin­gas, svar­bus ir gy­ve­ni pra­smin­gai...

Ko pa­lin­kė­tu­mė­te ko­le­goms pro­fe­si­nės die­nos pro­ga?

Pir­miau­sia no­riu pa­dė­ko­ti mū­sų ko­lek­ty­vui. Iš­gy­ve­na­me tik­rai ne­leng­vus lai­kus, ma­tau, kaip ko­le­gos au­ko­ja­si ir sten­gia­si. To­dėl nuo­šir­džiai di­džiuo­juo­si mū­sų ko­lek­ty­vu. Ra­mia są­ži­ne ga­liu pa­sa­ky­ti: mes vi­si kar­tu tik­rai esa­me stip­rūs. Šios ypa­tin­gos die­nos pro­ga vi­siems – ir dir­ban­tiems, ir iš­ėju­siems į at­sar­gą pa­rei­gū­nams – no­riu pa­lin­kė­ti: ir to­liau bū­ki­me drau­ge, bū­ki­me vie­nin­gi, kas benu­tik­tų, ti­kė­ki­me tuo, ką da­ro­me, iš­li­ki­me drą­sūs, kan­trūs ir svei­ki.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)