Spausdinti šį puslapį

Pa­gerb­tos ge­riau­sios šei­mi­nin­kės

 

Ne­pa­bū­gę gri­po Še­šuo­lių se­niū­ni­jo­je Liau­šių kul­tū­ros na­muo­se šeš­ta­die­nį links­mi­no­si šių apy­lin­kių žmo­nės. Į sma­gią „Gas­pa­di­nių šven­tę“ pas­ku­ti­nę die­ną prieš Ad­ven­tą vi­sus su­kvie­tė Liau­šių fi­lia­lo ren­gi­nių or­ga­ni­za­to­rė Onu­tė Jo­nai­tie­nė.

 

 

Šven­ti­nį va­ka­rą Onu­tei Jo­nai­tie­nei ves­ti pa­dė­jo ūki­nin­kas Vy­tau­tas Da­ru­lis.

 

Auk­cio­ne ge­riau­siai se­kė­si Lai­mu­tei Ju­tei­kie­nei (dešinėje).
Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.

Gas­pa­di­nių ir gas­pa­do­rių šven­tės Liau­šiuo­se – tra­di­ci­niai, me­tams be­si­bai­giant or­ga­ni­zuo­ja­mi ren­gi­niai. Mies­te­lio kul­tū­ros na­mų sie­la Onu­tė sa­ko, kad nu­dir­bus dar­bus, pra­si­dė­jus il­giems ir tam­siems va­ka­rams kai­mo žmo­gui sma­gu su­si­bėg­ti, pa­si­links­min­ti ir pa­si­vai­šin­ti pa­čių pa­ga­min­tais ska­nės­tais.

Liau­šiai gar­sė­ja pui­kio­mis šei­mi­nin­kė­mis. Sma­giai šven­tei jos iš­ke­pė ska­nių py­ra­gų, pri­te­pė įman­trių su­muš­ti­nių, pri­ga­mi­no gai­vių gė­ri­mų.

Iš­ran­ki ko­mi­si­ja, ku­riai va­do­va­vo uk­mer­giš­kis po­etas Ka­zys Kle­vins­kas, iš­ra­ga­vo šei­mi­nin­kių pa­tie­ka­lus ir kon­sta­ta­vo, kad nu­ga­lė­to­jų iš­rink­ti tie­siog ne­įma­no­ma – vis­kas gar­du, kva­pu ir ori­gi­na­lu. Tai­gi, ap­do­va­no­tos bu­vo vi­sos šei­mi­nin­kės.

Šven­ti­nį va­ka­rą Onu­tei ves­ti pa­dė­jo ūki­nin­kas Vy­tau­tas Da­ru­lis. Jie­du su­gal­vo­jo daug sma­gių žai­di­mų, at­rak­cio­nų, o vi­siems lai­min­gie­siems įtei­kė pri­zus.

Sa­vo ei­les, tarp ku­rių – ir skir­tas Liau­šių gas­pa­di­nėms, skai­tė ren­gi­nio sve­čias K. Kle­vins­kas.

Iki pat iš­nak­tų kul­tū­ros na­muo­se ai­dė­jo mu­zi­kan­to Vir­gi­ni­jaus Se­rei­kos dai­nos, ai­dė­jo mu­zi­ka ir šo­kiai.

Sa­ko­ma, kad šven­tė bū­na sma­gi, jei į ją ne­at­ei­na niurz­gliai ir snau­da­liai. „Gas­pa­di­nių šven­tė­je“ niurz­glių tik­rai ne­bu­vo...

„U. ž.“ in­form.

 

Ko­mi­si­ja (de­ši­nė­je) ra­ga­vo šei­mi­nin­kių pa­tie­ka­lus.

 

Vy­rai žai­dė žai­di­mus...

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)