Spausdinti šį puslapį

Per slaptą policijos operaciją rastas didelis kiekis narkotikų

Su­ren­gus slap­tą po­li­ci­jos ope­ra­ci­ją ko­vo 23 d. bu­vo su­lai­ky­ti du Uk­mer­gės mies­to gy­ven­to­jai, dis­po­na­vę la­bai di­de­liu kie­kiu nar­ko­ti­nių me­džia­gų.

 

Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to ar­chy­vo nuotr. Toks nar­ko­ti­kų kie­kis – iki šiol di­džiau­sias, kon­fis­kuo­tas Uk­mer­gės ra­jo­ne.

Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to at­sto­vė spau­dai As­ta Kro­ger­tie­nė in­for­ma­vo, kad pre­kei­vius nar­ko­ti­kais kri­mi­na­lis­tai spe­cia­lios ope­ra­ci­jos me­tu su­lai­kė vi­dur­die­nį miš­ke, esan­čia­me prie Duks­ty­nos ka­pi­nių, kuo­met bu­vo per­duo­da­mas di­de­lis nar­ko­ti­kų kie­kis. Su­lai­ky­mo me­tu pa­rei­gū­nai ra­do mai­še­lį su bal­tos spal­vos mil­te­liais.

Įta­ria­ma, kad 1,05 kg sve­rian­tys mil­te­liai yra sin­te­ti­nė nar­ko­ti­nė psi­chot­ro­pi­nė me­džia­ga. Taip pat ras­ti įran­kiai kvai­ša­lams pa­kuo­ti bei svars­tyk­lės. Ras­ta nar­ko­ti­nė me­džia­ga, kaip įta­ria­ma, yra am­fe­ta­mi­nas. Jo ki­log­ra­mas kai­nuo­ja 40 tūks­tan­čių li­tų. Tiks­liai, ko­kia tai nar­ko­ti­nė me­džia­ga, bus įvar­din­ta ga­vus spe­cia­lis­to iš­va­dą.

Abu įta­ria­mie­ji bu­vo pri­sta­ty­ti į po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą ir su­lai­ky­ti dviem pa­roms. Tai – Uk­mer­gės mies­to gy­ven­to­jai 33 me­tų R. B. ir 34 me­tų K. B.

Po­li­ci­jo­je K. B. at­lik­tas nar­ko­ti­kų pa­tik­ri­ni­mo tes­tas bu­vo nei­gia­mas. R. B. tik­rin­tis dėl ap­svai­gi­mo nar­ko­ti­kais at­si­sa­kė. Jam su­ra­šy­tas ad­mi­nist­ra­ci­nės tei­sės pa­žei­di­mo pro­to­ko­las. Ad­mi­nist­ra­ci­nių tei­sių pa­žei­di­mo ko­dek­so 44 straips­ny­je už nar­ko­ti­nių ar psi­chot­ro­pi­nių me­džia­gų var­to­ji­mą nu­ma­ty­ta bau­da iki 500 li­tų.

Šeš­ta­die­nį, ko­vo 24 die­ną, ra­jo­no apy­lin­kės pro­ku­ra­tū­ra krei­pė­si į ra­jo­no apy­lin­kės teis­mą dėl kar­do­mo­sios prie­mo­nės įta­ria­mie­siems pa­sky­ri­mo. R. B. leis­ta su­im­ti 3 mė­ne­siams, o K. B. – mė­ne­siui.

Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te at­lie­ka­mas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas dėl ne­tei­sė­to dis­po­na­vi­mo la­bai di­de­liu nar­ko­ti­nių ar psi­chot­ro­pi­nių me­džia­gų kie­kiu, tu­rint tiks­lą jas pla­tin­ti. To­kia vei­ka už­trau­kia lais­vės at­ėmi­mo baus­mę nuo de­šim­ties iki pen­kio­li­kos me­tų.

Abu įta­ria­mie­ji po­li­ci­jai ge­rai ži­no­mi, pri­klau­sę anks­čiau mies­te vei­ku­sioms skir­tin­goms nu­si­kals­ta­moms gru­puo­tėms. R. B. šiuo me­tu yra įta­ria­ma­sis ir ki­to­je bau­džia­mo­jo­je by­lo­je dėl ne­sun­kaus kū­no su­ža­lo­ji­mo. Per­nai gruo­džio 24 d. jis pei­liu su­ža­lo­jo du tak­sis­tus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)