Spausdinti šį puslapį

Perims savivaldybė

Pra­ei­tą sa­vai­tę vy­ku­sia­me ne­ei­li­nia­me ra­jo­no ta­ry­bos po­sė­dy­je pri­im­tas spren­di­mas sa­vi­val­dy­bei per­im­ti Uk­mer­gės tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tro da­li­nin­ko tei­ses bei pa­rei­gas. Iki šiol jas sa­vi­val­dy­bė da­li­jo­si su Ūkio mi­nis­te­ri­ja.

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Apie Uk­mer­gės tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tro veik­lą pra­ne­ši­mą per­skai­tė l. e. di­rek­to­rės pa­rei­gas Lai­ma Ma­zu­re­vi­čie­nė. Ji pri­sta­tė 2011 me­tų cen­tro ata­skai­tą bei ap­ta­rė veik­los pla­ną.

Įstai­ga įsteig­ta 2002 me­tais. Jos stei­gė­jai – ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė ir Ūkio mi­nis­te­ri­ja. Da­li­nin­kų ka­pi­ta­las – 87,2 tūks­tan­čio li­tų. Sa­vi­val­dy­bės įna­šas su­da­ro 11 tūks­tan­čių li­tų.

VšĮ Uk­mer­gės tu­riz­mo ir ver­slo informacijos cen­tras nau­do­ja­si pa­tal­po­mis pa­gal 2006 me­tais su ra­jo­no sa­vi­val­dy­be pa­si­ra­šy­tą pa­nau­dos su­tar­tį. Ben­dras pa­tal­pų plo­tas – 301,56 kvad­ra­ti­nio met­ro. Su­tar­tis su­da­ry­ta 10 me­tų.

Pra­ei­tų me­tų pra­džio­je cen­tre dir­bo 8 dar­buo­to­jai. Da­bar jų li­ko 4.

 

Per­nai įstai­ga su­tei­kė 850 kon­sul­ta­ci­jų įmo­nių stei­gi­mo, re­or­ga­ni­za­vi­mo, ES įsi­sa­vi­ni­mo ir ki­tais klau­si­mais. Vy­ko 17 se­mi­na­rų, 35 sklai­dos ren­gi­niai.

Su­da­ry­ta ko­mi­si­ja

Ata­skai­tą iš­klau­sę ta­ry­bos na­riai įga­lio­jo sa­vi­val­dy­bės me­rą Al­gir­dą Ko­pūs­tą at­sto­vau­ti šios vie­šo­sios įstai­gos ei­li­nia­me vi­suo­ti­nia­me da­li­nin­kų su­si­rin­ki­me.

Me­ras įpa­rei­go­ja­mas bal­suo­ti už Uk­mer­gės tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tro di­rek­to­riaus pa­rei­gy­bės ap­ra­šy­mą bei kon­kur­so di­rek­to­riaus pa­rei­goms už­im­ti ko­mi­si­jos su­dė­tį.

Į ko­mi­si­ją pa­siū­ly­ti sa­vi­val­dy­bės Stra­te­gi­nės plėt­ros ir in­ves­ti­ci­jų sky­riaus ve­dė­ja Ri­ma Boš­ke­vi­čie­nė, Kul­tū­ros ir vie­šų­jų ry­šių sky­riaus ve­dė­ja Lo­li­ta Ge­ruls­kie­nė, Tei­sės ir ci­vi­li­nės met­ri­ka­ci­jos skyriaus ve­dė­jas Ri­mas Jur­gi­lai­tis, Ben­dro­jo sky­riaus ve­dė­ja Zi­na Kur­me­lie­nė bei Ūkio mi­nis­te­ri­jos at­sto­vas. Ko­mi­si­jai pir­mi­nin­kau­ti iš­rink­tas ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Juo­zas Varž­ga­lys. Me­ras įpa­rei­go­tas pa­si­ra­šy­ti dar­bo su­tar­tį su kon­kur­so nu­ga­lė­to­ju.

Tarp ei­lu­čių – spau­di­mas

Dau­giau­sia dis­ku­si­jų ki­lo svars­tant klau­si­mą dėl Tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tro pe­rė­mi­mo sa­vi­val­dy­bės ži­nion, pe­ri­mant iš Ūkio mi­nis­te­ri­jos tur­ti­nes ir ne­tur­ti­nes tei­ses bei pa­rei­gas.

So­cial­de­mok­ra­tas Arū­nas Du­dė­nas klau­sė, ko­dėl ne­ei­li­nis po­sė­dis šau­kia­mas dėl to­kio spren­di­mo, ku­ris ra­jo­nui ma­žiau svar­bes­nis už ši­lu­mos ūkio ar li­go­ni­nės pro­ble­mas.

Pa­sak ra­jo­no me­ro A. Ko­pūs­to, ne­ei­li­nių po­sė­džių iš vi­so rei­kė­tų at­si­sa­ky­ti. Vie­nin­te­lis „pa­tei­si­na­mas“ ne­ei­li­nis po­sė­dis – me­tų pa­bai­go­je, kuo­met yra per­skirs­to­mos ne­pa­nau­do­tos biu­dže­to lė­šos.

Jis pa­aiš­ki­no, kad Ūkio mi­nis­te­ri­ja pas­ta­ruo­ju me­tu pri­myg­ti­nai ra­gi­no sa­vi­val­dy­bę ap­si­spręs­ti dėl cen­tro pri­klau­so­my­bės. Sa­vi­val­dy­bei lyg ir pa­lik­ta tei­sė rink­tis, ta­čiau me­ro po­kal­by­je su mi­nis­te­ri­jos Smul­kaus ir vi­du­ti­nio ver­slo de­par­ta­men­to di­rek­to­riu­mi Min­dau­gu Da­niu ne­dvip­ras­miš­kai bu­vo iš­sa­ky­tas pa­gei­da­vi­mas, kad mi­nis­te­ri­ja ne­be­bū­tų da­li­nin­kė. Fi­nan­si­nės pa­ra­mos taip pat bu­vo per­spė­ta ne­si­ti­kė­ti.

Siū­lė ati­dė­ti

Dar­bie­tis Ro­lan­das Ja­nic­kas kal­bė­jo, kad iki šiol nė­ra aiš­kiai api­brėž­ta cen­tro veik­la. Be to, at­si­ran­da nau­ji ob­jek­tai – Šven­tu­pės kem­pin­gas, Užu­lė­nio dva­ras, tu­riz­mui pri­tai­ky­tos Šven­to­sios pa­kran­tės at­kar­pa. Šio­se sri­ty­se įstai­gos dar­buo­to­jai pa­ty­ri­mo dar ne­tu­ri. Anot jo, pra­de­da­ma ne nuo to ga­lo: pir­ma ke­ti­na­ma iš­rink­ti di­rek­to­rių, tu­rin­tį pri­sta­ty­ti sa­vo veik­los pro­gra­mą, kai tuo tar­pu ne­apib­rėž­ta pa­ties cen­tro veik­la, o jo dar­buo­to­jai net ne­tu­ri duo­me­nų, kiek per me­tus Uk­mer­gės ra­jo­ną ap­lan­ko tu­ris­tų.

Par­ti­jos Tvar­ka ir tei­sin­gu­mas na­rys Min­dau­gas Ta­mo­šiū­nas siū­lė klau­si­mo svars­ty­mo ne­ati­dė­lio­ti ir ra­gi­no kuo grei­čiau ap­si­spręs­ti dėl cen­tro li­ki­mo, nes „nuo­la­ti­nis ne­apib­rėž­tu­mas ken­kia dar­buo­to­jų nuo­tai­kai, jų dar­bui“.

Lem­tin­gie­ji Sei­mo rin­ki­mai

Li­be­ral­cen­tris­tas Juo­zas Ar­ma­na­vi­čius iš­sa­kė dve­jo­nes, ar da­li­nin­ko sta­tu­sas sa­vi­val­dy­bei yra nau­din­gas. Anot jo, taip iš­lie­ka grės­mė iš vi­so ne­tek­ti ne­se­niai re­no­vuo­to Tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tro pa­sta­to. „Kas ga­li pa­neig­ti, kad po nau­jų Sei­mo rin­ki­mų ne­at­si­ras sam­pra­tų, kad vals­ty­bei nau­din­giau pa­si­im­ti pa­sta­tą?“ – svars­tė jis.

Ko­le­gos nuo­mo­nę A. Du­dė­nas pa­va­di­no są­moks­lo te­ori­ja. „Jei Ūkio mi­nis­te­ri­ja da­bar ne­ga­lė­jo pri­si­dė­ti prie cen­tro iš­lai­ky­mo, gal po rin­ki­mų pa­si­keis pa­dė­tis. Ant dvie­jų rams­čių cen­trui tvir­čiau sto­vė­ti“, – įsi­ti­ki­nęs jis.

Pri­klau­so nuo mi­nis­te­ri­jos

Bal­suo­jant pri­im­tas spren­di­mas iš Ūkio mi­nis­te­ri­jos per­im­ti jos Tu­riz­mo ir ver­slo cen­tro da­lį ir tap­ti vie­nin­te­liu įstai­gos sa­vi­nin­ku.

Tei­sės ir ci­vi­li­nės met­ri­ka­ci­jos sky­riaus ve­dė­jas Ri­mas Jur­gi­lai­tis in­for­ma­vo, kad ta­ry­bos spren­di­mas ar­ti­miau­siu me­tu bus per­duo­tas Ūkio mi­nis­te­ri­jai. Po to tu­rė­tų bū­ti pa­si­ra­šy­ta su­tar­tis tarp da­li­nin­kų dėl mi­nis­te­ri­jos da­lies per­da­vi­mo sa­vi­val­dy­bei. Ti­ki­ma­si, kad ge­gu­žės mė­ne­sį cen­tras vi­siš­kai per­eis sa­vi­val­dy­bės ži­nion.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)