Spausdinti šį puslapį

Piktina vežimėlių vairuotojai

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Uk­mer­gės gat­vė­se ten­ka pa­ma­ty­ti ir ne­įpras­tų vai­ruo­to­jų. Pa­vyz­džiui, va­žiuo­jan­čių­jų ne­di­du­kais elek­tri­niais ve­ži­mė­liais, ap­krau­tais dė­žė­mis ar ki­tais ne­šu­liais. Daž­niau­siai tai – pa­gy­ve­nę as­me­nys, ku­rių el­ge­sys pik­ti­na au­to­mo­bi­lių vai­ruo­to­jus. Pas­ta­rie­ji ste­bi­si, ar ga­li­mas toks kliū­tį pri­me­nan­čių ve­ži­mė­lių eis­mas, kai jų vai­ruo­to­jai ne­pai­so tai­syk­lių ir ke­lia grės­mę ki­tiems eis­mo da­ly­viams.

 

Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to Vie­šo­sios po­li­ci­jos sky­riaus Ke­lių po­li­ci­jos po­sky­rio vir­ši­nin­ko Ne­ri­jaus Bu­tė­no tei­gi­mu, nors at­ro­do keis­to­kai, to­kie eis­mo da­ly­viai nė­ra pa­žei­dė­jai. Kad ir to­kia prie­mo­ne va­ži­nė­jan­ti mo­čiu­tė, ku­rią ke­ly tik­rai yra su­ti­kęs daž­nas mū­sų vai­ruo­to­jas. „Tą jos ve­ži­mė­lį ga­li­ma lai­ky­ti ne­įga­lių­jų ve­ži­mė­liu – tai nė­ra mo­to­ri­nė trans­por­to prie­mo­nė, – sa­ko pa­rei­gū­nas. – Pas mo­čiu­tę yra lie­me­nė, švie­sos prie­tai­sų jai ne­rei­kia, nes va­žiuo­ja švie­siu pa­ros me­tu.“

Vis­gi pa­ta­ria vai­ruo­to­jams la­biau at­kreip­ti dė­me­sį į to­kius eis­mo da­ly­vius, kad iš­veng­tų su­si­dū­ri­mo bei ne­ma­lo­nu­mų. 

Ta­čiau vai­ruo­to­jai ma­nan­tys, jog pa­tys keis­tuo­liai tu­rė­tų la­biau pai­sy­ti sau­gu­mo. Mat mi­nė­tą mo­čiu­tę su jos ne­švie­čian­čia trans­por­to prie­mo­ne su­tin­ka ir tam­siu pa­ros me­tu, o apie tai, kad vai­ruo­to­ja bent ro­dy­tų po­sū­kius, nė­ra nė kal­bos...  

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)