Spausdinti šį puslapį

Pinigus sėkloms išleido veltui

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Dar­žo­vių au­gin­to­jai, ne­su­lau­kę sėk­lų pre­kei­vių ža­dė­tų re­zul­ta­tų, skun­džia­si jų ne­dai­gu­mu. Kai ku­rie pir­kė­jai pik­ti­no­si, jog su sėk­lo­mis ne­pa­vyks­ta jau ne pir­mą kar­tą – pa­ste­bi­ma, kad jos ne­ko­ky­biš­kos. Pa­sa­ko­jo nu­si­vy­lę ne­pi­giai kai­na­vu­sio­mis ri­di­kė­lių, po­mi­do­rų, ko­pūs­tų sėk­lo­mis.

Dėl ne­ko­ky­biš­kos pro­duk­ci­jos pre­kei­viams prie­kaiš­ta­vo į re­dak­ci­ją už­su­ku­si uk­mer­giš­kė, ne­ši­na pa­kuo­tė­mis nuo sėk­lų. Bė­do­jo įsi­gi­ju­si ne­tin­ka­mų ne tik ko­pūs­tų, bet ir gė­lių – pe­tu­ni­jų, lo­be­li­jų bei ki­to­kių – sėk­lų.

Anot mo­ters, pa­so­din­tos sėk­los, ku­rias ji sa­kė pir­ku­si „Ža­lios sto­te­lės“ par­duo­tu­vė­je, ne­su­dy­go. Taip esą bu­vo nu­ti­kę ir per­nai: gy­ven­to­ja tik vel­tui iš­lei­do pi­ni­gus.

Pir­kė­jai ne­aiš­ku ir dėl pre­kės ga­lio­ji­mo lai­ko. Ant kai ku­rių pa­kuo­čių už­ra­šy­tas vie­noks ter­mi­nas, ta­čiau ant vir­šaus už­kli­juo­ta­me la­pe­ly­je jis nu­ro­dy­tas il­ges­nis.

Mi­nė­tos par­duo­tu­vės ve­dė­ja Al­vy­da Vil­kon­čie­nė tei­gė re­a­li­zuo­ja­mų sėk­lų ko­ky­be ne­abe­jo­jan­ti. Pre­ky­bos tin­klo par­duo­tu­ves tik­ri­na ins­pek­to­riai, o aukš­tą sėk­lų dai­gu­mą, anot jos, įro­do tu­ri­mi ser­ti­fi­ka­tai. „Ir pas mus, bai­gian­tis se­zo­nui, sėk­los tik­ri­na­mos – jos vi­sa­da bū­na dai­gios“, – ti­ki­no ve­dė­ja.

Ji sa­ko dau­giau pa­na­šių skun­dų ne­su­lau­ku­si. Svars­to, jog ne­ko­ky­biš­kos pre­kės ga­lė­jo bū­ti įsi­gy­tos ir ki­tur. Kad bū­tų iš­sklai­dy­tos abe­jo­nės, siū­lo pir­kė­jai at­si­neš­ti če­kį: „Gal ši­taip iš­ei­tų ką nors at­sek­ti ir iš­si­aiš­kin­ti.“

Pa­šne­ko­vė ne­at­me­ta min­ties, jog sėk­los ga­lin­čios ne­su­dyg­ti ir dėl ki­to­kių ap­lin­ky­bių. „Gal per šal­ta, per daug už­bė­rė ar so­di­na­mo­ji me­džia­ga ne­tin­ka­ma“, – var­di­jo prie­žas­tis.

Dėl už­kli­juo­to ki­to ga­lio­ji­mo lai­ko ji ne­si­ste­bi. Pa­aiš­ki­no, jog sėk­los bū­na per­tik­ri­na­mos: jei­gu jos te­bė­ra dai­gios – esą nu­ro­do­mas ki­tas ter­mi­nas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)