Spausdinti šį puslapį

Pradedamas šildymo sezonas

Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu 2012 metų spalio 11 d. pradedamas šildymo sezonas Ukmergės rajone.

Pagal Šilumos tiekimo ir vartojimo taisykles, šildymo sezoną galima pradėti, kai tris paras iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra yra žemesnė už dešimt laipsnių šilumos. Ukmergės hidrometeorologijos stoties duomenimis, Ukmergėje spalio 5 dieną vidutinė paros temperatūra buvo 11,9 laipsnio, spalio 6 dieną – 10,3, spalio 7-ąją – 9,1, spalio 8-ąją - 7,9, spalio 9-ąją – 7,1 laipsnio, spalio 10-ąją – 6,3 laipsnio šilumos.

Šildymo sezono pradžią, atsižvelgdama į faktines lauko oro temperatūras, nustato savivaldybė, tačiau kada pradėti šildymo sezoną daugiabučiuose namuose gyventojai gali nuspręsti patys.

Savivaldybė primena, kad daugiabučių namų gyventojai turi teisę patys nuspręsti dėl pastatų šildymo pradžios, nepažeidžiant nustatytų higienos normų reikalavimų. Daugiabučių gyvenamųjų namų patalpos gali būti pradėtos šildyti ir vėliau, jei tam pritaria dauguma (daugiau nei pusė) gyvenamojo namo gyventojų. Apie tai įgaliotas asmuo gali pranešti šilumos tiekėjui, o šis ne vėliau kaip per 2 darbo dienas duoda leidimą pastato prižiūrėtojui sprendimą įgyvendinti.

Ši sąlyga negalioja savivaldybės įstaigoms.

Šildymo sezono laikotarpiu šilumnešis privalo būti tiekiamas iki daugiabučio namo įvado nepriklausomai nuo to, ar šildomi ar nešildomi butai ir kitos patalpos. Šildymo sezono laikotarpiu butai ir kitos patalpos daugiabučiame name privalo būti šildomi, atsižvelgiant į nustatytas higienos normas. Kaip nurodoma „Gyvenamųjų ir viešojo naudojimo pastatų mikroklimato“ higienos normoje, gyvenamųjų patalpų oro temperatūra šildymo sezono metu turėti svyruoti tarp 18–22 ˚C. Patalpoje, kurioje miegama, oro temperatūra gali būti 2–3 laipsniais žemesnė.

Bendrojo skyriaus vyriausioji specialistė Dalia Ivaškevičienė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)