Spausdinti šį puslapį

Pramogauti kvietė Taujėnai

Ieš­kan­tie­ji kul­tū­ri­nių pra­mo­gų šio­mis die­no­mis trau­kė į Tau­jė­nus, kur gy­va­vo mu­zi­ka, po­ezi­ja ir te­at­ras. Sek­ma­die­nį čia bai­gė­si de­šimt die­nų tru­kęs tarp­tau­ti­nis mė­gė­jų te­at­rų fes­ti­va­lis „Prie dva­ro“.

 

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

 

Au­to­rės nuotr. Se­no­vi­nio šo­kio gro­žį at­sklei­dė ko­lek­ty­vo „Bal­to­ji Pa­va­na“ šo­kė­jai.

Tau­jė­niš­kiams bei mies­te­lio sve­čiams fes­ti­va­lio or­ga­ni­za­to­riai pa­siū­lė gau­sią ren­gi­nių pro­gra­mą. Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tro Tau­jė­nų fi­lia­lo ve­dė­ja Lai­ma Jan­čiaus­kai­tė pa­sa­ko­jo, jog šio­je te­at­rų šven­tė­je įgy­ven­din­ta daug gra­žių su­ma­ny­mų.

Mies­te­lio va­sa­ros est­ra­do­je, Tau­jė­nų dva­re, svir­ne vy­ko po­ezi­jos ir mu­zi­kos va­ka­rai, su­si­ti­ki­mai su ra­šy­to­jais, kon­cer­tai, ko­lek­ty­vų pa­si­ro­dy­mai. At­vy­ko da­ly­vių ne tik iš įvai­rių ša­lies ra­jo­nų, bet ir Lat­vi­jos, Len­ki­jos.

 

07-17-2_straipsnio_2_nuotr

Tau­jė­nų dva­re sve­čius pri­ėmė pa­tys gra­fai Ma­ri­ko­niai (Lai­ma Jan­čiaus­kai­tė ir Zig­man­tas Krikš­ta­po­nis).


Tarp žiū­ro­vams pa­siū­ly­tų pra­mo­gų – big­ben­do iš Len­ki­jos, Tar­no­vo Pod­gor­nės, kon­cer­tas, su­si­ti­ki­mas su po­etu Kęs­tu­čiu Na­va­ku ir ki­tais kū­rė­jais, va­ka­ras su Anykš­čių kul­tū­ros cen­tro is­to­ri­nio šo­kio stu­di­ja „Bal­to­ji Pa­va­na“, kai su­si­rin­ku­sie­ji bu­vo nu­kel­ti į di­di­kų puo­tų lai­kus, o juos svei­ki­no pa­tys gra­fai Ma­ri­ko­niai, ka­dai­se šei­mi­nin­ka­vę Tau­jė­nų dva­re...

Pa­sak L. Jan­čiaus­kai­tės, taip pat su­lauk­ta gau­saus bū­rio te­at­ra­lų. Ne­be pir­mą kar­tą pri­sta­ty­ti sa­vęs at­vyks­ta bi­čiu­liai lat­viai, o kai ku­rie ko­le­gos iš ki­tų Lie­tu­vos kraš­tų Tau­jė­nuo­se dar ne­bu­vo lan­kę­si. Fes­ti­va­liui ren­gė­si ir pa­tys šei­mi­nin­kai – Tau­jė­nų mė­gė­jų te­at­ras „Bi­čiu­liai“.

Ypač daug žiū­ro­vų, anot or­ga­ni­za­to­rės, pa­no­ro da­ly­vau­ti ro­man­sų, ku­riuos at­li­ko Ra­mu­nė ir Vy­tau­tas V. Land­sber­giai, va­ka­re, spek­tak­lį vai­kams vai­di­nu­sio „Ra­ga­niu­kės te­at­ro“ iš Vil­niaus pa­si­ro­dy­me. „Džiau­gia­mės, ga­lė­ję pa­kvies­ti žmo­nes pa­si­klau­sy­ti pro­fe­sio­na­lių at­li­kė­jų. Juk ne vi­siems yra ga­li­my­bių nu­vyk­ti ir į to­kius su­si­ti­ki­mus, ir į Liu­do Mi­ka­laus­ko, ku­rį kvie­tė­me už­baig­ti mū­sų fes­ti­va­lį, kon­cer­tą“, – sa­kė pa­šne­ko­vė.

 

07-17-2_straipsnio_3_nuotr

Gra­ži­nos Žu­kaus­kie­nės nuotr. Kon­cer­tuo­ja Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tro Tau­jė­nų fi­lia­lo miš­rus an­sam­blis.


Sve­čių gau­sa, anot jos, šis fes­ti­va­lis iš­ties iš­si­sky­rė. Šven­tės die­no­mis į Tau­jė­nus rin­ko­si smal­suo­liai iš Anykš­čių, Šir­vin­tų, Pa­ne­vė­žio, Ute­nos, ki­tų ra­jo­nų. „Sma­gu su­lauk­ti sve­čių ir jiems sa­ve pa­ro­dy­ti, – pa­sa­ko­jo L. Jan­čiaus­kai­tė. – Žmo­nės pa­ma­to, su­ži­no apie Tau­jė­nus, o ir mums įdo­mu, kuo gy­ve­na ki­ti ko­lek­ty­vai, svar­bi jų pa­tir­tis.“

Šis mė­gė­jų te­at­rų fes­ti­va­lis „Prie dva­ro“ – jau šeš­ta­sis. Nuo 2002-ųjų jis ren­gia­mas kas dve­jus me­tus.

Or­ga­ni­zuo­jant šven­tę daug pri­si­de­da Tau­jė­nų bib­lio­te­ka, dva­ro sa­vi­nin­kai. Ją iš da­lies re­mia Kul­tū­ros rė­mi­mo fon­das. L. Jan­čiaus­kai­tė už pa­gal­bą įgy­ven­di­nant idė­jas taip pat dė­kin­ga rė­mė­jams, se­niū­ni­jos dar­buo­to­jams.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)