Spausdinti šį puslapį

Pra­ėju­sie­ji bu­vo sun­kūs, bet vai­sin­gi

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Ypač di­de­liu pra­ėju­sių me­tų gims­ta­mu­mu džiau­gia­si Uk­mer­gės li­go­ni­nės Aku­še­ri­jos sky­riaus me­di­kai. Per­nai čia gi­mė 373 nau­ja­gi­miai. Pa­čiais liūd­niau­siais me­tais sky­riu­je pa­sau­lį iš­vy­do vos 223 vai­ke­liai.

 

 

Li­na Dol­go­vie­nė (kai­rė­je) ir Dai­va Jast­rems­kie­nė gim­dė be­veik kar­tu, ta­čiau jų duk­re­lių gi­mi­mo me­tai ski­ria­si...
Gedimino Nemunaičio nuotr.

Nau­juo­sius me­tus Aku­še­ri­jos sky­riu­je me­di­kų glo­bo­je pa­si­ti­ko vie­na gim­dy­vė ir vie­nas vai­ke­lis – uk­mer­giš­kė Li­na Dol­go­vie­nė ir var­do kol kas ne­tu­rin­ti jos duk­ry­tė.

Ma­mai tai – tre­čias vai­ke­lis. Sū­nų ir duk­rą au­gi­nan­ti mo­te­ris sa­kė Nau­jų­jų su­tik­ti li­go­ni­nė­je ne­pla­na­vu­si – gim­dy­ti tu­rė­ju­si per Ka­lė­das. Pas­ku­ti­nė pra­ėju­sių me­tų ma­žy­lė gi­mė apie 16 va­lan­dą. Ji svė­rė 4 ki­log­ra­mus ir 10 gra­mų. Da­bar jau tri­jų vai­ku­čių ma­my­tė juo­kia­si, kad vy­ras į gim­dy­mą ne­su­spė­jo. Rei­ka­lai klos­tė­si taip stai­ga, kad at­sku­bė­jęs su­tuok­ti­nis gim­dyk­lo­je ra­do ne tik sa­vo žmo­ną, bet ir duk­rą.

Pir­ma­sis 2010-ųjų kū­di­kis, ku­rį pri­ėmė Aku­še­ri­jos sky­riaus me­di­kai, – taip pat mer­gai­tė, ta­čiau ne uk­mer­giš­kė, o šir­vin­tiš­kė. Šir­vin­tų ra­jo­ne gy­ve­nan­čiai Dai­vai Jast­rems­kie­nei tai – penk­tas vai­ke­lis.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)