Spausdinti šį puslapį

Savivaldybė premijas žarstė dosniai

Ant­ra­die­nį įvy­ko ar­chi­tek­tū­ri­nio kon­kur­so, ku­ris bu­vo skelb­tas pi­lia­kal­nio ir ša­lia jo esan­čio se­na­mies­čio erd­vėms su­tvar­ky­ti, pa­baig­tu­vės. Sa­vi­val­dy­bė bu­vo itin dos­ni – iš biu­dže­to pre­mi­joms iš­da­lin­ta 24 tūks­tan­čiai li­tų. Ap­do­va­no­ti ne tik nu­ga­lė­to­jai, bet ir dar ke­tu­ri da­ly­viai. Iš vi­so kon­kur­se jų da­ly­va­vo še­ši.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Au­to­rės nuotr. Me­čis­lo­vui ir Mar­ty­nui Va­le­vi­čiams ap­do­va­no­ji­mus įtei­kė vi­ce­me­ras Gri­go­ri­jus Mal­ča­no­vas ir ko­mi­si­jos pir­mi­nin­kas Ro­lan­das Ja­nic­kas.

Pra­ėju­sią sa­vai­tę „Uk­mer­gės ži­nio­se“ ra­šė­me, kad ko­mi­si­ja ge­riau­siu pro­jek­ti­niu pa­siū­ly­mu pri­pa­ži­no UAB „Kla­si­ki­nis por­ti­kas“. Pro­jek­to au­to­riai – Me­čis­lo­vas ir Mar­ty­nas Va­le­vi­čiai ap­do­va­no­ti 7000 li­tų pre­mi­ja. Be to, su jais bus de­ra­ma­si dėl tech­ni­nio pro­jek­to.

Ant­ro­sios vie­tos nu­ga­lė­to­jai – UAB „Ku­po­la“ ga­vo 6000 li­tų pre­mi­ją. Tre­tie­siems – G. Kar­ve­lio pro­jek­ti­nei įmo­nei „SK“ – ati­te­ko 5000 li­tų ap­do­va­no­ji­mas. Dar dviem da­ly­viams įteik­tos pa­ska­ti­na­mo­sios pre­mi­jos po 3000 li­tų. Po šio kon­kur­so sa­vi­val­dy­bės biu­dže­tas „su­lie­sė­jo“ 24 tūks­tan­čiais li­tų.

„To­kios bu­vo kon­kur­so, ku­rį or­ga­ni­za­vo mū­sų ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė ir Lie­tu­vos ar­chi­tek­tų są­jun­ga, są­ly­gos“, – aiš­ki­no ko­mi­si­jos pir­mi­nin­kas Ro­lan­das Ja­nic­kas.

Pa­sak Vil­niaus ar­chi­tek­tų są­jun­gos vi­ce­pir­mi­nin­ko Ta­do Bal­čiū­no, UAB „Kla­si­ki­nis por­ti­kas“ pro­jek­te mi­ni­ma­lio­mis prie­mo­nė­mis pa­siek­tas mak­si­ma­lus re­zul­ta­tas.

 

11-26-2_straipsnio_2_nuotr

 Įgy­ven­di­nus M. ir M. Va­le­vi­čių pro­jek­tą, vaiz­das ap­link pi­lia­kal­nį tu­rė­tų ge­ro­kai pa­si­keis­ti.


Tai vie­nin­te­lis pro­jek­tas, ku­ria­me „nu­šla­vus“ ap­lin­kui esan­čius pri­va­čius na­mus, me­džius, ne­tvar­kin­gus sta­ti­nius, eks­po­nuo­ja­mas pi­lia­kal­nis. Iš­ryš­ki­na­mas ir ki­tas ob­jek­tas – ša­lia jo esan­tys pir­ties griu­vė­siai. Ap­si­ei­na­ma be se­na­mies­čio „sve­tim­kū­nių“ – nau­jų sta­ti­nių, pi­lia­kal­nį juo­sian­ti Vil­kmer­gė­lė vi­zu­a­liai ne­pra­dings­ta tarp ki­tų ob­jek­tų.

Ko­mi­si­jos na­riai ma­no, kad į kai ku­rias iš­sa­ky­tas pa­sta­bas UAB „Kla­si­ki­nis por­ti­kas“ at­sto­vai at­si­žvelgs to­li­mes­niuo­se pro­jek­to įgy­ven­di­ni­mo eta­puo­se.

R. Ja­nic­kas ap­gai­les­ta­vo, kad dėl su­si­klos­čiu­sių ap­lin­ky­bių lai­ko pa­reng­ti pro­jek­ti­nius pa­siū­ly­mus ne­bu­vo daug, ta­čiau pir­mo­jo bly­no pri­svi­lu­siu ne­lai­ko. Jis pa­ti­ki­no, kad prak­ti­ka skelb­ti ar­chi­tek­tų idė­jų kon­kur­są bus tę­sia­ma. Pla­nuo­jant cen­tri­nės mies­to aikš­tės, par­ko tvar­ky­mą, kon­kur­sas tę­sis il­giau.

Pa­gal lai­mė­to­jų pro­jek­ti­nį pa­siū­ly­mą bus ren­gia­mas tech­ni­nis pro­jek­tas. Ar­ti­miau­si dar­bai bus vyk­do­mi vals­ty­bi­nė­je, sa­vi­val­dy­bei pri­klau­san­čio­je že­mė­je ir apims pi­lia­kal­nio bei pir­ties griu­vė­sių erd­ves. Tai, anot R. Ja­nic­ko, eta­pi­nis pro­jek­tas. „Jei ir nu­ma­ty­ta in­ter­ven­ci­ja į pri­va­čias val­das, ne­rei­kia su­pras­ti, kad tuoj pat im­si­me griau­ti na­mus ir nai­kin­ti dar­žus. Šis pro­jek­tas – vi­zi­ja, sie­kia­my­bė dvi­de­šim­čiai ar net tris­de­šim­čiai me­tų“, – tei­gia pa­šne­ko­vas.

Šią sa­vai­tę vi­si kon­kur­so da­ly­viai sa­vo pro­jek­tus pri­sta­tė Vil­niu­je, Šiuo­lai­ki­nio me­no cen­tre.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)