Spausdinti šį puslapį

Sa­ma­rie­čiai šven­tė įkur­tu­ves

 

Lie­tu­vos sa­ma­rie­čių ben­dri­jos Uk­mer­gės sky­rius šven­čia įkur­tu­ves nau­jo­se pa­tal­po­se. Iš ap­leis­tų, ava­ri­nės būk­lės pa­tal­pų Kau­no gat­vė­je sa­ma­rie­čiai iš­si­kraus­tė į šil­tus jau­kius na­mus Klai­pė­dos gat­vė­je, Dai­lės mo­kyk­los kai­my­nys­tė­je.

Vilma NEMUNAITIENĖ

Į sky­riaus įkur­tu­ves at­vy­ko ge­riau­si Uk­mer­gės sa­ma­rie­čių bi­čiu­liai ir rė­mė­jai – šios or­ga­ni­za­ci­jos na­riai iš Vo­kie­ti­jos Ker­be­no že­mės. Or­ga­ni­za­ci­jos pir­mi­nin­kė Jo­li­ta Stan­kai­tie­nė pri­mi­nė, kad su ben­dra­min­čiais vo­kie­čiais jie drau­gau­ja jau dvy­li­ka me­tų. Vi­si kar­tu se­niai sva­jo­jo apie nau­jas pa­tal­pas. Ga­liau­siai to­kia ga­li­my­bė at­si­ra­do – sa­vi­val­dy­bė sky­rė ir net pa­ti su­re­mon­ta­vo ka­bi­ne­tą bu­vu­sia­me mo­kyk­lė­lės pa­sta­te.

 

 

Lie­tu­vos sa­ma­rie­čių ben­dri­jos Uk­mer­gės sky­riaus sten­dą or­ga­ni­za­ci­jos pir­mi­nin­kei Jo­li­tai Stan­kai­tie­nei pa­dė­jo pa­ka­bin­ti sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Juo­zas Varž­ga­lys.

 

Pa­tal­pas pa­šven­ti­no ku­ni­gas Dai­nius Lu­ko­nai­tis. De­ši­nė­je - ren­gi­nio ve­dėja Ni­jo­lė Pa­ko­nie­nė.
Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ka­dan­gi įkur­tu­vės pra­si­dė­jo va­sa­rio 13 die­ną 13 va­lan­dą, J. Stan­kai­tie­nė pa­ti­ki­no, kad skai­čius 13 jų or­ga­ni­za­ci­jai neneša ne­sėk­mių – at­virkš­čiai – tai sėk­mę ne­šan­tis skai­čius. 13 die­ną ir dar­gi penk­ta­die­nį yra pa­si­ra­šę ne vie­ną or­ga­ni­za­ci­jai la­bai reikš­min­gą su­tar­tį.

Vie­ni iš gar­bin­giau­sių ren­gi­nio sve­čių vo­kie­čiai sa­ma­rie­čiai at­vy­ko ne tuš­čio­mis. Jie at­ve­žė 1000 eu­rų če­kį. Or­ga­ni­za­ci­jos na­riams – tai di­džiu­liai pi­ni­gai. Vo­kie­čių dė­ka sky­riaus pa­tal­pos bu­vo ir ap­sta­ty­tos bal­dais.

Dė­ko­da­mi už do­va­nas sa­ma­rie­čiai ti­ki­no, kad jos tik­rai la­bai rei­ka­lin­gos ir net gy­vy­biš­kai svar­bios, ta­čiau vis dėlto di­džiau­sia do­va­na – bi­čiu­lių pa­tir­tis.

Sa­ma­rie­čius įkur­tu­vių pro­ga pa­svei­ki­no ir ki­ti sve­čiai – li­go­ni­nės va­do­vas Al­gi­man­tas Ve­lič­ka, sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Juo­zas Varž­ga­lys, sa­vi­val­dy­bės gy­dy­to­jas Vy­tau­tas Mo­tie­jū­nas, Vil­niaus vi­suo­me­nės svei­ka­tos cen­tro Uk­mer­gės sky­riaus gy­dy­to­ja Vi­ta­li­ja Mo­tie­jū­nie­nė. Sve­čiai li­ko su­ža­vė­ti mū­sų Mu­zi­kos mo­kyk­los smui­ki­nin­kių pa­si­ro­dy­mu.

J. Stan­kai­tie­nė pa­sa­ko­jo, kad jų or­ga­ni­za­ci­ja vie­nin­te­lė iš ne­vy­riau­sy­bi­nių or­ga­ni­za­ci­jų, ku­rios tiks­las – pa­dė­ti ne sa­vo or­ga­ni­za­ci­jos na­riams. Jos tiks­las – pa­dė­ti ki­toms ne­vy­riau­sy­bi­nėms or­ga­ni­za­ci­joms, vie­šo­sioms įstai­goms ir į bė­dą pa­puo­lu­siems žmo­nėms. An­tai Uk­mer­gės li­go­ni­nei mū­sų sa­ma­rie­čių rė­mė­jai yra pa­do­va­no­ję ne tik lo­vų, la­še­li­nių, ki­tos įran­gos, bet ir au­to­mo­bi­lių.

Sa­ma­rie­čių ben­dri­ja – vie­nin­te­lė or­ga­ni­za­ci­ja Lie­tu­vo­je, ku­riai už pra­smin­gą veik­lą bu­vo įteik­tas si­dab­ri­nės ro­žės ap­do­va­no­ji­mas.

Or­ga­ni­za­ci­jo­je šiuo me­tu dar­buo­ja­si dau­giau nei 20 sa­va­no­rių. Ne­se­niai sa­va­no­riais ta­pu­sie­siems ren­gi­nio me­tu bu­vo įteik­ti sa­ma­rie­čių pa­žy­mė­ji­mai

J. Stan­kai­tie­nė ti­ki­si, kad sa­ma­rie­čių veik­la Uk­mer­gė­je plė­sis, į or­ga­ni­za­ci­ją įsi­lies nau­jų na­rių ir net pa­vyks įsteig­ti bent pu­sę eta­to dar­buo­to­jui, ku­ris ga­lė­tų iš­ti­są die­ną ben­drau­ti su in­te­re­san­tais.

 

Į įkur­tu­ves at­vy­ko sve­čiai iš Vo­kie­ti­jos.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)