Spausdinti šį puslapį

Šiemet bus pradėtas naujo teismo pastato projektavimas

Tei­sin­gu­mo mi­nis­te­ri­ja ini­ci­juos nau­jo­jo Uk­mer­gės ra­jo­no apy­lin­kės teis­mo pa­sta­to sta­ty­bos in­ves­ti­ci­jų pro­jek­tą. Spren­di­mas pri­im­tas įver­ti­nus si­tu­a­ci­ją dėl da­bar­ti­nia­me pa­sta­te ras­to di­de­lio kie­kio gyv­si­dab­rio.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Šiame sklype ateityje turėtų stovėti teismo pastatas.

Pre­li­mi­na­riais skai­čia­vi­mais, nau­jo teis­mo pa­sta­to sta­ty­ba ir įren­gi­mas kai­nuo­tų apie 6 mln. li­tų.

Tei­sė­jų ta­ry­ba pra­ėju­sią sa­vai­tę pri­ta­rė nau­jo teis­mo pa­sta­to sta­ty­bos  įtrau­ki­mui į Vals­ty­bės in­ves­ti­ci­jų 2013–2015 me­tų pro­gra­mos in­ves­ti­ci­jų pro­jek­tą. Šie­met jam pla­nuo­ja­ma skir­ti 200 tūkst. litų. Ka­dan­gi šių­me­ti­nis  biu­dže­tas jau bu­vo su­for­muo­tas, šiuos pi­ni­gus te­ko „sko­lin­tis“ iš Šiau­lių apy­gar­dos teis­mo re­konst­ruk­ci­jai nu­ma­ty­tų lė­šų.

Už mi­nė­tą su­mą ke­ti­na­ma baig­ti nau­jo pa­sta­to pro­jek­ta­vi­mo dar­bus. Ki­tais me­tais tu­rė­tų  pra­si­dė­ti sta­ty­bų dar­bai.

Lie­tu­vos Tei­sin­gu­mo mi­nis­te­ri­jos In­for­ma­ci­jos val­dy­mo ir vi­suo­me­nės in­for­ma­vi­mo sky­riaus pa­ta­rė­jas Aud­ris Kut­re­vi­čius sa­kė, kad Del­tu­vos gat­vė­je 17A esan­tis vals­ty­bi­nės že­mės skly­pas teis­mo pa­sta­to sta­ty­bai bu­vo nu­ma­ty­tas be­veik prieš pen­ke­rius me­tus.

Tai pa­tvir­ti­no De­ta­lų­jį mies­to pla­ną pa­kei­tu­si Uk­mer­gės ra­jo­no ta­ry­ba. Jau tuo­met bu­vo nu­ma­ty­ta, kad skly­pe ga­li bū­ti pro­jek­tuo­ja­mas 1200 kvad­ra­ti­nių met­rų pa­sta­tas.

Ša­lia Ne­sta­cio­na­rių so­cia­li­nių pa­slau­gų cen­tro esan­tis skly­pas da­bar yra ap­so­din­tas me­džiais.

 

Rei­kia lai­ko

 

Dėl ras­to už­ter­ši­mo gyv­si­dab­riu mies­to cen­tre esan­tis teis­mo pa­sta­tas šiuo me­tu už­da­ry­tas. Teis­mo dar­buo­to­jai lai­ki­nai įsi­kū­rę Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te ir Tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tre.

Teis­mo pir­mi­nin­kės pa­rei­gas lai­ki­nai ei­nan­ti tei­sė­ja Edi­ta Za­rem­bie­nė pa­sa­ko­jo, kad nu­ma­ty­ta vi­siems teis­mo dar­buo­to­jams įsi­kur­ti vie­no­je vie­to­je – po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te. Ta­čiau tam rei­kia lai­ko. Rei­kia ne tik at­lais­vin­ti pa­tal­pas po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te, bet svar­biau­sia – de­mer­ku­ri­zuo­ti – nuo nuodų iš­va­ly­ti se­ną­jį pa­sta­tą, iš­va­ly­ti bal­dus, kom­piu­te­rius, ki­tus daik­tus bei juos iš­ga­ben­ti. Ka­da tai pa­vyks pa­da­ry­ti, pa­sak E. Za­rem­bie­nės, pa­sa­ky­ti la­bai sun­ku.

 

Re­ko­men­duo­ja pa­ša­lin­ti ap­dai­lą

 

Ar­ti­miau­siu me­tu taip pat ke­ti­na­ma spręs­ti lė­šų sky­ri­mo klau­si­mą ava­ri­jos pa­da­li­niams ša­lin­ti da­bar­ti­nia­me teis­mo pa­sta­te. Šis se­na­mies­čio sta­ti­nys pri­klau­so vals­ty­bei. Teis­mas jį val­do pa­ti­kė­ji­mo tei­se.

Na­cio­na­li­nei vi­suo­me­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros la­bo­ra­to­ri­jai at­li­kus teis­mo pa­sta­to kon­struk­ci­jų ir in­ven­to­riaus che­mi­nius ty­ri­mus ir nu­sta­čius kon­struk­ci­jų už­terš­tu­mą, re­ko­men­duo­ta pa­ša­lin­ti teis­mo pa­sta­to ap­dai­lą, kad bū­tų su­ma­žin­ta gyv­si­dab­rio ga­rų kon­cen­tra­ci­ja.

 

Tik­ri­na svei­ka­tą

 

Lie­tu­vos svei­ka­tos moks­lų uni­ver­si­te­to Neu­ro­moks­lų ins­ti­tu­to Neu­ro­tok­si­ko­lo­gi­jos la­bo­ra­to­ri­jo­je at­li­kus vi­siems teis­mo dar­buo­to­jams gyv­si­dab­rio ty­ri­mus, tok­si­ko­lo­gai re­ko­men­da­vo juos pa­kar­to­ti.

Pa­sak E. Za­rem­bie­nės, to­kie pa­kar­to­ti­niai ty­ri­mai dar­buo­to­jams bus at­lik­ti ko­vo 18–25 die­no­mis.

Ty­ri­mai bus ap­mo­kė­ti iš Vy­riau­sy­bės re­zer­vo lė­šų. Taip pat iš Vy­riau­sy­bės re­zer­vo lė­šų bus tik­ri­na­ma 9 ad­vo­ka­tų ir jų pa­dė­jė­jų, dir­bu­sių Uk­mer­gės ra­jo­no apy­lin­kės teis­me, svei­ka­ta. Lie­tu­vos ad­vo­ka­tū­ra yra krei­pu­sis į Tei­sin­gu­mo mi­nis­te­ri­ją, kad bū­tų pa­tik­rin­ta  šių tei­si­nin­kų svei­ka­ta.

Ūmus ap­si­nuo­di­ji­mas gyv­si­dab­riu teis­mo dar­buo­to­jams nu­sta­ty­tas ne­bu­vo, o ko­kios lė­ti­nio ap­si­nuo­di­ji­mo pa­sek­mės – pa­ro­dys tik lai­kas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)