Spausdinti šį puslapį

Sulaikyti įtariamieji narkotikų platinimu

Ra­jo­no kri­mi­na­lis­tai, tu­rė­da­mi iš­anks­ti­nių duo­me­nų apie ga­li­mą pre­ky­bą nar­ko­ti­nė­mis me­džia­go­mis, su­ren­gė spe­cia­lią ope­ra­ci­ją. Jos me­tu su­lai­ky­ti du as­me­nys, įta­ria­mi nar­ko­ti­kų pla­ti­ni­mu.

 

Policijos komisariato archyvo nuotr.

 

38-erių me­tų uk­mer­giš­kį E. S. pa­rei­gū­nai ste­bė­jo bei rin­ko duo­me­nis apie jo vyk­do­mą nu­si­kals­ta­mą vei­ką ke­le­tą mė­ne­sių.

Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to at­sto­vė spau­dai As­ta Kro­ger­tie­nė in­for­ma­vo, kad bir­že­lio 22 d. apie 18 val. ke­lio Kau­nas–Za­ra­sai–Daug­pi­lis 65 ki­lo­met­re bu­vo su­stab­dy­tas au­to­mo­bi­lis „Re­nault Es­pa­ce“. Jį vai­ra­vęs E. S. (g. 1974 m.) ma­ši­nos du­ris ati­da­rė tik pri­vers­tas pa­rei­gū­nų.

Au­to­mo­bi­lio sa­lo­ne ras­ti du plas­ti­ki­niai mai­še­liai su bal­tos spal­vos mil­te­liais, kaip įta­ria­ma, psi­chot­ro­pi­ne me­džia­ga am­fe­ta­mi­nu. Plas­ti­ki­nis mai­še­lis su nar­ko­ti­ne me­džia­ga ras­tas ir vy­riš­ko­je ran­ki­nė­je.

E. S. ir kar­tu va­žia­vu­si G. V. (g. 1991 m.) bu­vo pri­sta­ty­ti į po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą. Nu­sta­ty­ta, kad abu jie yra ap­svai­gę nuo nar­ko­ti­kų. Su­lai­ky­tie­ji bu­vo var­to­ję am­fe­ta­mi­no, me­tam­fe­ta­mi­no ir „Ex­ta­zy“.

Pa­pil­do­mos au­to­mo­bi­lio ap­žiū­ros me­tu bei at­lie­kant kra­tą E. S. na­muo­se Uk­mer­gės kri­mi­na­lis­tams tal­ki­no Lie­tu­vos po­li­ci­jos Kri­mi­na­li­nių ty­ri­mų cen­tro ki­no­lo­gas su tar­ny­bi­niu šu­ni­mi, iš­mo­ky­tu ieš­ko­ti nar­ko­ti­nių me­džia­gų. Bu­vo su­ras­ta pa­nau­do­tų švirkš­tų, tuš­čių plas­ti­ki­nių mai­še­lių nar­ko­ti­nėms me­džia­goms pa­kuo­ti ir mai­še­lių su, įta­ria­ma, psi­chot­ro­pi­nių me­džia­gų li­ku­čiais.

E. S. ir G. V. pa­reikš­ti įta­ri­mai dėl ne­tei­sė­to dis­po­na­vi­mo nar­ko­ti­nė­mis ar psi­chot­ro­pi­nė­mis me­džia­go­mis tu­rint tiks­lą jas pla­tin­ti. Už to­kią nu­si­kals­ta­mą vei­ką Bau­džia­ma­sis ko­dek­sas nu­ma­to lais­vės at­ėmi­mo baus­mę nuo dve­jų iki aš­tuo­nerių me­tų. Teis­mas lei­do su­im­ti E. S. vie­nam mė­ne­siui.

E. S. dėl dis­po­na­vi­mo nar­ko­ti­nė­mis me­džia­go­mis yra teis­tas tris kar­tus. Dar vie­na bau­džia­mo­ji by­la, ku­rio­je jis yra vie­nas iš įta­ria­mų­jų, ne­tru­kus bus per­duo­ta teis­mui.

E. S. tu­ri pen­kis ma­ža­me­čius vai­kus. Po­li­ci­jos duo­me­ni­mis, nar­ko­ti­kus jis pla­ti­no ir ma­tant vai­kams. G. V. teis­ta du kar­tus už įvyk­dy­tas va­gys­tes. Dvi­de­šimt­me­tė jo ben­dra­ke­lei­vė jau pa­gim­džiu­si tris vai­kus. Du iš jų au­ga vai­kų glo­bos na­muo­se, o nau­ja­gi­mis pri­žiū­ri­mas li­go­ni­nė­je.

Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai dė­ko­ja ra­jo­no gy­ven­to­jams, su­tei­ku­siems ver­tin­gos in­for­ma­ci­jos apie E. S. vyk­do­mą nu­si­kals­ta­mą vei­ką.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)