Spausdinti šį puslapį

Sutartį pasirašė Baltarusijoje

Bal­ta­ru­si­jos Res­pub­li­kos Gar­di­no ap­skri­ties Aš­me­nos ra­jo­ne sa­vait­ga­lį vy­ku­sio­je kas­me­ti­nė­je re­gio­ni­nė­je pa­ro­do­je ir tarp­tau­ti­nia­me eko­no­mi­kos fo­ru­me da­ly­va­vo mū­sų ra­jo­no de­le­ga­ci­ja.

Vi­zi­to me­tu pa­si­ra­šy­ta ben­dra­dar­bia­vi­mo su­tar­tis tarp mū­sų ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ir Aš­me­nos vyk­do­mo­jo ko­mi­te­to.

 

Ukmergiškių delegacija su Gardino apskrities valdžios atstovais.

Bal­ta­ru­si­jo­je vie­šė­jo ra­jo­no me­ras Al­gir­das Ko­pūs­tas, In­ves­ti­ci­jų ir už­sie­nio ry­šių sky­riaus ve­dė­ja Ri­ma Boš­ke­vi­čie­nė, ra­jo­no ta­ry­bos na­rys Rim­vy­das Ci­vil­ka, Ben­dro­jo sky­riaus Ūki­nio ap­tar­na­vi­mo tar­ny­bos vai­ruo­to­jas Ma­ri­jo­nas Da­lin­ke­vi­čius.

Gar­di­no ap­skri­ties eko­no­mi­kos fo­ru­me bu­vo pri­sta­ty­ti in­ves­ti­ci­niai ver­slo pro­jek­tai bei ben­dra­dar­bia­vi­mo su kai­my­ni­nių ša­lių part­ne­riais ga­li­my­bės. Uk­mer­giš­kiai ste­bė­jo kul­tū­ri­nę fo­ru­mo pro­gra­mą – Ant­ro­jo pa­sau­li­nio ka­ro me­tu vy­ku­sio mū­šio Vo­kie­ti­ja – Ru­si­ja ins­ce­ni­za­ci­ją.

Ben­dra­dar­biau­ti su Bal­ta­ru­si­ja pa­ska­ti­no „Eu­ro­pos kai­my­nys­tės ir part­ne­rys­tės prie­mo­nės Lat­vi­jos, Lie­tu­vos ir Bal­ta­ru­si­jos ben­dra­dar­bia­vi­mo per sie­ną“ pro­gra­ma.

Vil­niaus ap­skri­ties vy­riau­sia­sis po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tas kar­tu su part­ne­riais – Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja bei Aš­me­nos ra­jo­nu – pa­ren­gė pro­jek­tą „Eis­mo sau­gu­mo di­di­ni­mas ava­rin­giau­sio­se Uk­mer­gės ir Aš­me­nos mies­tų san­kry­žo­se, in­ves­tuo­jant į in­fra­struk­tū­rą ir gy­ven­to­jų są­mo­nin­gu­mo di­di­ni­mą“, ku­rio ver­tė – 1 mi­li­jo­nas 156 tūks­tan­čiai li­tų. Iš jų Uk­mer­gės sa­vi­val­dy­bės biu­dže­to lė­šos – 61 tūks­tan­tis li­tų.

Šio pro­jek­to me­tu nu­ma­to­ma mies­te įreng­ti 11 vaiz­do ste­bė­ji­mo taš­kų, po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to pa­tal­po­se – vaiz­do ste­bė­ji­mo pul­tą.

Ben­dra pa­raiš­ka dėl pro­jek­to „Eis­mo sau­gu­mo di­di­ni­mas ava­rin­giau­sio­se Uk­mer­gės ir Aš­me­nos mies­tų san­kry­žo­se, in­ves­tuo­jant į in­fra­struk­tū­rą ir gy­ven­to­jų są­mo­nin­gu­mo di­di­ni­mą“ vyk­dy­mo pa­teik­ta „Eu­ro­pos kai­my­nys­tės ir part­ne­rys­tės prie­mo­nės Lat­vi­jos, Lie­tu­vos ir Bal­ta­ru­si­jos ben­dra­dar­bia­vi­mo per sie­ną“ pro­gra­mai.

Ki­ta Uk­mer­giš­kių de­le­ga­ci­ja rug­sė­jo 9-12 die­no­mis vie­ši Ita­li­jo­je. Į Ita­li­jos Co­log­no al Se­rio mies­tą de­le­ga­ci­ja vy­ko me­ro kvie­ti­mu da­ly­vau­ti Co­log­no al Se­rio mies­to šven­tės ren­gi­niuo­se.

Į Ita­li­ją iš­vy­ko Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­ja Jo­lan­ta Ka­na­pec­kie­nė, ra­jo­no ta­ry­bos na­riai Ka­zys Gry­baus­kas ir Si­gi­tas Ma­siu­lio­nis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)