Spausdinti šį puslapį

Duris atvėrė „Rudens saulutė“

Ant­ra­die­nį Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tro Dai­lės ga­le­ri­jo­je du­ris at­vė­rė XVI-oji res­pub­li­ki­nė ne­ga­lios žmo­nių dai­lių­jų ama­tų dar­bų pa­ro­da „Ru­dens sau­lu­tė“. Il­ga­me­tė šio tra­di­ci­nio ren­gi­nio or­ga­ni­za­to­rė Uk­mer­gės kraš­to ne­įga­lių­jų są­jun­gos pir­mi­nin­kė Lio­nė Alek­sie­nė pa­si­džiau­gė,kad šie­met į Uk­mer­gę...

 

Au­to­rės nuotr. Pa­ro­do­je – ke­li tūks­tan­čiai eks­po­na­tų.


 

...dar­bai at­ke­lia­vo net iš 30-ies ša­ly­je vei­kian­čių ne­įga­liuo­sius vie­ni­jan­čių or­ga­ni­za­ci­jų.

Iš vi­so pa­ro­do­je – per 2000 drož­tų, ner­tų, vel­tų, pin­tų, ta­py­tų, lip­dy­tų ir ki­to­mis tech­ni­ko­mis at­lik­tų kū­ri­nių. Juos pa­tei­kė apie 200 įvai­riuo­se ša­lies kam­pe­liuo­se gy­ve­nan­čių au­to­rių.

Or­ga­ni­za­ci­jos pir­mi­nin­kės tei­gi­mu, kas­met pa­ro­da nu­skaid­ri­na­ma vis nau­jo­mis idė­jo­mis ir nau­jais da­ly­vių vei­dais.

Au­to­riams, da­ly­vau­jan­tiems šia­me kas­me­ti­nia­me ren­gi­ny­je, tai ne tik sa­vi­raiš­kos ir pa­ben­dra­vi­mo ga­li­my­bė, bet ir bū­das ga­mi­nius par­duo­ti. Di­dži­ą­ją da­lį eks­po­na­tų ga­li­ma įsi­gy­ti ir tai uk­mer­giš­kiai da­ro la­bai no­riai. Per­nai jie įsi­gi­jo eks­po­na­tų net už 5000 li­tų.

„Ru­dens sau­lu­tės“ ati­da­ry­me vi­sus svei­ki­no ir už kas­me­ti­nę pa­ro­dą L. Alek­sie­nei dė­ko­jo ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Sta­sys Jac­kū­nas bei ki­ti sve­čiai.

Kon­cer­ta­vo Uk­mer­gės me­no mo­kyk­los Mu­zi­kos sky­riaus auk­lė­ti­niai.

Pa­ro­da Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tre veiks dvi sa­vai­tes, iki spa­lio 7 d.

Vi­są tą lai­ką jo­je bu­dės sa­va­no­riai, o no­rin­tie­ji ga­lės įsi­gy­ti pa­ti­ku­sį rank­dar­bį ar pa­veiks­lą.

Spa­lio 7-ąją tra­di­ciš­kai vyks iš­kil­min­ga pa­ro­dos už­da­ry­mo šven­tė, ge­riau­sių au­to­rių dar­bų ap­do­va­no­ji­mas, įteik­ti spe­cia­lūs pri­zai ir pa­dė­kos.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

2014-09-26-3 straipsnio 2 nuotr


Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)