Spausdinti šį puslapį

Be elektros lieka nuolat

Ben­dro­vės LESTO pa­slau­gų ga­vė­jai skun­džia­si itin daž­nais elek­tros tie­ki­mo su­tri­ki­mais. Ne­se­niai dėl di­de­lio ge­di­mo be elek­tros bu­vo li­kę dau­gu­ma Krekš­lių gy­ven­to­jų – jos va­ka­re ne­bu­vo be­veik pen­kias va­lan­das. LESTO at­sto­vas ry­šiams su vi­suo­me­ne Mar­ty­nas Bur­ba in­for­ma­vo, jog ko­vo 3 d. 17.35 val.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

 

dėl tech­ni­nio ge­di­mo po­že­mi­nia­me elek­tros ka­be­ly­je Krekš­lių mik­ro­ra­jo­ne bu­vo su­tri­kęs elek­tros ener­gi­jos tie­ki­mas. Dėl to, anot jo, elek­tros tie­ki­mo su­tri­ki­mus ga­lė­jo jus­ti dau­giau nei 400 var­to­to­jų. Ge­di­mas bu­vo pa­ša­lin­tas ir elek­tros ener­gi­jos tie­ki­mas at­nau­jin­tas apie 23 val.

Ta­čiau net ir po to gy­ven­to­jai pa­ty­rė ne­pa­to­gu­mų – ke­le­tą die­nų elek­tra vis ding­da­vo po ke­lis sy­kius.

Taip nu­tik­da­vo, nes, anot M. Bur­bos, vyk­dant ge­di­mo ša­li­ni­mo dar­bus bu­vo ne­tin­ka­mai įreng­ta elek­tros sro­vės fa­zių se­ka. Dėl to ta­me pa­čia­me ruo­že vėl bu­vo at­jung­tas elek­tros tie­ki­mas.

Pa­šne­ko­vas taip pat in­for­ma­vo, jog ko­vo 16 d. pla­nuo­ja­ma at­lik­ti ruo­žo re­mon­to dar­bus. Tai leis­tų su­ma­žin­ti ge­di­mų ti­ki­my­bę at­ei­ty­je. Gy­ven­to­jai, ku­rie yra nu­ro­dę kon­tak­ti­nius duo­me­nis, apie tai bus in­for­muo­ti trum­po­sioms SMS ži­nu­tė­mis, spau­do­je.

Įmo­nė ap­gai­les­tau­ja dėl pa­tir­tų ne­pa­to­gu­mų. „Sie­kia­me, kad at­ei­ty­je to­kie ge­di­mai ne­pa­si­kar­to­tų. Tam pla­nuo­ja­me in­ves­ti­ci­jas į tin­klo mo­der­ni­za­vi­mą ir at­nau­ji­ni­mą“, – sa­ko M. Bur­ba.

Vis dėl­to gy­ven­to­jai tei­gia, jog dėl LESTO tei­kia­mų pa­slau­gų ne­pa­to­gu­mų pa­ti­ria itin daž­nai.

Re­mian­tis tei­sės ak­tais, pa­sak M. Bur­bos, dėl nuos­to­lių at­ly­gi­ni­mo var­to­to­jai tu­ri tei­sę kreip­tis į ben­dro­vę. Pra­šy­mui nag­ri­nė­ti ga­li bū­ti su­da­ro­ma ko­mi­si­ja, į ku­rios su­dė­tį tu­ri bū­ti įtrauk­ti ben­dro­vės ir var­to­to­jo at­sto­vai.

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)