Spausdinti šį puslapį

Greitį ribos iškiliosios perėjos

Uk­mer­giš­kiai ne­vie­na­reikš­miš­kai ver­ti­na Ant­akal­nio, Vy­tau­to bei Kau­no gat­vė­se įren­gi­nė­ja­mus pa­aukš­ti­ni­mus per­ėjo­se. Vai­ruo­to­jai skun­dė­si, kad jų per daug ir nuo to ga­li nu­ken­tė­ti au­to­mo­bi­liai.

 

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Ap­lin­kos ir vie­šo­sios tvar­kos sky­riaus vy­res­ny­sis spe­cia­lis­tas Al­gir­das Pe­čiu­lis nu­ra­mi­no, kad įren­gi­nė­ja­mi ne ašt­rūs kal­ne­liais va­di­na­mi pa­ki­li­mai, o iš­ki­lio­sios per­ėjos.

O šios yra daug švel­nes­nės ir au­to­mo­bi­liams ne to­kios „ne­drau­giš­kos“, kaip kal­ne­liai.

„Eis­mas Ant­akal­nio, Vy­tau­to ir Kau­no gat­vė­se yra in­ten­sy­vus, va­ži­nė­ja au­to­bu­sai, kal­ne­liai la­bai stab­dy­tų ju­dė­ji­mą“, – sa­ko spe­cia­lis­tas.

Jis pa­sa­ko­jo, kad sa­vi­val­dy­bė jau prieš po­rą me­tų krei­pė­si į Lie­tu­vos au­to­mo­bi­lių ke­lių di­rek­ci­ją prie Su­si­sie­ki­mo mi­nis­te­ri­jos, pra­šy­da­ma įreng­ti sau­gias per­ėjas pa­grin­di­nė­se mies­to gat­vė­se.

Pir­miau­sia su­re­a­guo­ta į pra­šy­mą kuo la­biau ap­sau­go­ti pės­čiuo­sius Vil­niaus gat­vė­je – čia įreng­tos trys švie­čian­čios per­ėjos.

Iš vi­so Uk­mer­gė­je ke­ti­na­ma įreng­ti 15 iš­ki­lių­jų per­ėjų ne­to­li mo­kyk­lų bei in­ten­sy­ves­nių pės­čių­jų srau­tų vie­to­se.

Ant­akal­nio gat­vė­je, kur au­to­mo­bi­liai at­rie­da nuo kal­no di­de­liu grei­čiu, iš­ki­li per­ėja įsi­bė­gė­ju­sias ma­ši­nas stab­dys prie įva­žia­vi­mo į mies­tą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)