Spausdinti šį puslapį

Karščiai pasiekė rekordą

Ša­lies si­nop­ti­kų duo­me­ni­mis, Uk­mer­gės ra­jo­ne sa­vait­ga­lį pa­siek­tas karš­čio re­kor­das. Sek­ma­die­nį oro tem­pe­ra­tū­ra per­šo­ko per­nykš­čio va­sa­ros re­kor­do kar­te­lę. Uk­mer­gės me­te­o­ro­lo­gi­jos sto­ties apa­ra­tū­ra už­fik­sa­vo 34,3 laips­nio karš­tį.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

Per­nai aukš­čiau­sia tem­pe­ra­tū­ra bu­vo rug­pjū­čio 8 die­ną – sie­kė 32,6 laips­nio.

Uk­mer­gės me­te­o­ro­lo­gi­jos sto­ties ste­bė­to­ja Na­ta­li­ja Bud­ni­kie­nė sa­ko, kad žmo­nes ne­ra­mi­na ir šios sa­vai­tės prog­no­zės – ir po­il­siau­ti į gam­tą su­si­ruo­šę atos­to­gau­to­jai, ir ja­vap­jū­tės dar­bus pra­dė­ję ūki­nin­kai smal­sau­ja apie oro są­ly­gas.

Anot jos, re­kor­di­nė bu­vo ir lie­pa. Pa­gal me­te­o­ro­lo­gų skai­čia­vi­mus, šio mė­ne­sio vi­du­ti­nė tem­pe­ra­tū­ra yra 16,8 laips­nio. Šie­met lie­pos mė­ne­sio vi­du­ti­nė oro tem­pe­ra­tū­ra bu­vo 20,1 laips­nio.

Kri­tu­lių dau­gia­me­tė nor­ma lie­pos mė­ne­sį – 66 mm. Šie­met ji bu­vo taip pat vir­šy­ta – pra­ei­tą mė­ne­sį iš­kri­to be­veik 89 mm.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)