Spausdinti šį puslapį

Ukmergės kelių remontui – papildomos lėšos

Bus suremontuotas privažiavimas prie žydų genocido aukų vietos Pivonijos šile.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Bus suremontuotas privažiavimas prie žydų genocido aukų vietos Pivonijos šile. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Susisiekimo ministro įsakymu, daugiau kaip 6,5 mln. eurų skirta kelių, vedančių į lankytinas ir rekreacines vietoves bei kurortines teritorijas, remontui ir rekonstrukcijoms. Šios investicijos suteikiamos iš Vyriausybės skirtų 150 mln. eurų valstybinės ir vietinės reikšmės kelių infrastruktūrai.

 Už šias lėšas bus remontuojami vietinės ir valstybinės reikšmės keliai, vedantys į lankytinas, rekreacines vietoves bei kurortines teritorijas. Tikisi, kad sutvarkyti keliai pritrauks didesnius gyventojų srautus į mūsų šalyje esančias poilsio zonas, gražias gamtos apsuptyje esančias lankytinas vietas.

Parama numatyta ir dviem Ukmergės objektams. Bus suremontuoti keliai į Žemaitkiemio kapines bei privažiavimo prie žydų genocido aukų vietos Pivonijos šile.

Ukmergės miesto Pivonijos gatvei – privažiavimui prie masinės žydų genocido aukų vietos Pivonijos šile – taisyti (remontuoti) skirta 47,3 tūkst. Eur, Žemaitkiemio seniūnijos vietinės reikšmės keliui  į Žemaitkiemio kapines taisyti (remontuoti) – 29,5 tūkst. Eur.

Numatyti darbai bus atlikti dar šiais metais.

Investicijos taip pat skirtos Alytaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Utenos ir Vilniaus apskrities lankytinų, rekreacinių ir kurortinių vietovių kelių infrastruktūrai gerinti. Tarp finansuojamų projektų – Merkinės seniūnijos vietinės reikšmės kelio į Česukų kaimą – ruožo iki Merkinės bioenergetinės piramidės kapitalinis remontas, Birštono miesto Jaunimo gatvės rekonstrukcija, Zapyškio miestelio Muziejaus gatvės kapitalinis remontas.

Minėtos lėšos yra skiriamos įgyvendinant Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą. Finansuotinus kelių objektus atrinko Susisiekimo ministerijos sudaryta Valstybinės ir vietinės reikšmės kelių objektų, finansuojamų iš Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano lėšų, atrankos komisija.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)