Spausdinti šį puslapį

Kaina už paslaugą – per didelė

Anykščių gatvės 7 namo atstovė Asta pasakojo, kad jų namą administruoja Ukmergės butų ūkis. Neseniai vienoje laiptinėje buvo atlikti kanalizacijos remonto darbai – keistas stovas. Bet gautos sąskaitos gyventojus suglumino. Jų manymu, paslaugos kaina didžiulė, be to, labai daug neaiškių punktų.

Nurodyta paslaugos kaina yra 1 616 Eur. Tačiau dar nurodomi punktai „papildoma mechanizmų vertė, papildomas darbo užmokestis, pridėtinės išlaidos, PVM mokestis“. Su pastaruoju punktu gyventojai sutinka. Bet visi anksčiau minėti kelia nuostabą.

Pridėjus visus nurodytus priedus, kanalizacijos remonto suma išaugo iki 2 699 Eur. Ši sąskaita išrašyta už kovo mėnesį.

Kitą mėnesį papildomai keistas vienoje laiptinėje kanalizacijos stovas. Darbai kainavo 987 Eur. O pridėjus visus minėtus priedus – 1 692 Eur.

Tokiu būdu namas panaudojo visas sukauptas lėšas. Ir liko dar skolingi Butų ūkiui. 

Moterį labai stebina neįtikėtinos paslaugų darbų kainos. Pavyzdžiui, stovo kaina – 200 Eur, o darbo jį keičiant įkainis – daugiau kaip 560 Eur.

Pikta, kad vienoje laiptinėje  atliko darbus už labai didelę kainą, o dabar įsiskolino visas namas, esą iki rudens dabar skolų neišlygins, visi reikalingi darbai sustojo, o jei kas nutiks, nebebus iš ko mokėti.

Laikinai vykdantis Ukmergės butų ūkio direktoriaus pareigas Eksploatacijos vadovas Algirdas Grigaliūnas paaiškino, kad, nustatant darbų kainas, jų įmonė naudojasi Aplinkos ministerijos patvirtintais įkainiais. Specialiai tam yra įsigyta kompiuterinė programa. Į ją įvedamas darbų kiekis ir programa pateikia galutinę jų kainą. Ji išskaido ir visas sudedamąsias dalis – pridėtines išlaidas.

Tai, pasak laikinojo vadovo, yra darbų kainos sudėtinės dalys, kurios pateikiamos ir matomos sąskaitoje.

A.Grigaliūnas patikino, kad kanalizacijos stovų keitimas, apie kurį kalbėjo gyventoja, – sudėtingas, daug laiko reikalaujantis darbas, trukęs daugiau kaip mėnesį.

Pašnekovas nuramino, kad jei minėtame name nutiktų nenumatyta avarija, Butų ūkis tikrai ją likviduotų, nepaisant to, ar namas yra sukaupęs lėšų atsikaitymui, ar ne.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)