Spausdinti šį puslapį

Iš rinkos surenkama užkrėsta paukštiena

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vals­ty­bi­nė mais­to ir ve­te­ri­na­ri­jos tar­ny­ba in­for­muo­ja, kad iš rin­kos su­ren­ka­mi ne­sau­gūs len­kiš­ki švie­ži an­čiu­kų pe­tu­kai. At­li­kus ty­ri­mus la­bo­ra­to­ri­jo­je, nu­sta­ty­ta, kad jie už­krės­ti Sal­mo­nel­la en­te­ri­ti­dis mik­ro­or­ga­niz­mais.

Pro­duk­ci­ja gau­ta iš vie­no di­džiau­sių len­kiš­kos an­ti­enos tie­kė­jų – įmo­nės „AMI“ (Sta­ra Dro­ga, Miks­tat, Len­ki­ja). Švie­žius an­čiu­kų pe­tu­kus Lie­tu­vos ir Lat­vi­jos rin­ko­se pla­ti­no UAB ,,Bal­tic la­rus“ (Pa­gi­rių k., Gar­lia­vos sen., Kau­no r.).

Kau­no vals­ty­bi­nė mais­to ir ve­te­ri­na­ri­jos tar­ny­ba su­stab­dė to­les­nį šių an­ti­enos pro­duk­tų re­a­li­za­vi­mą (apie 260 kg), įpa­rei­go­jo tie­kė­ją su­rink­ti iš rin­kos li­ku­sią ne­sau­gios pro­duk­ci­jos da­lį ir su­nai­kin­ti ša­lu­ti­nių gy­vū­ni­nių pro­duk­tų tvar­ky­mo įmo­nė­je.

Šių me­tų ba­lan­džio mė­ne­sį įmo­nės „AMI“ pa­teik­tuo­se švie­žiuo­se an­čių pe­tu­kuo­se sal­mo­ne­lių bu­vo nu­sta­čiu­si ir Lat­vi­jos mais­to ir ve­te­ri­na­ri­jos tar­ny­ba. In­for­ma­ci­ja apie ty­ri­mų re­zul­ta­tus bu­vo per­duo­ta RASFF sis­te­ma, to­dėl į Lie­tu­vą šios pro­duk­ci­jos tie­ki­mas bu­vo lai­ki­nai su­stab­dy­tas (iki bir­že­lio 1 d.). Kau­no vals­ty­bi­nė mais­to ir ve­te­ri­na­ri­jos tar­ny­ba bu­vo įpa­rei­go­ju­si pla­tin­to­ją – UAB ,,Bal­tic la­rus“ už­tik­rin­ti įve­ža­mos an­ti­enos sau­gą, nu­ma­ty­ti sa­vi­kon­tro­lės pro­gra­mo­je daž­niau at­lik­ti mik­ro­bio­lo­gi­nius ty­ri­mus. Įmo­nė ne iki ga­lo įvyk­dė ins­pek­to­rių nu­ro­dy­mus, to­dėl UAB ,,Bal­tic la­rus“ pri­skir­ta pa­di­din­tos ri­zi­kos įmo­nių gru­pei.

Ukmergės naujienos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)