Spausdinti šį puslapį

Nuaidėjo paskutinis skambutis

Taujėnų gimnazijoje Paskutinį skambutį išgirdo jubiliejinė abiturientų laida. Ugdymo įstaigoje tai – 60-oji, o tapus gimnazija – 1-oji jos laida. Abiturientai ir juos išlydintieji stengėsi kuo įdomiau įamžinti vieną iš gražiausių mokyklinių švenčių. Salės puošimas, draugų, pirmokų, mokytojų ir svečių sveikinimai suteikia abiturientams jėgų prieš egzaminus, pakelia nuotaiką.

 Paskutinis skambutis – viena gražiausių mokyklinių švenčių.


Abiturientus sveikino pirmosios mokytojos – Lina Krikštaponienė ir Rita Žudienė, Taujėnų seniūnė Elvyra Tulušienė, klebonas Laurynas Grikietis, Taujėnų gimnazijos direktorius Darius Kaplūnas, mokyklos būrelių, mokinių tarybos nariai.

Apie savo auklėtinius šiltai pasakojo auklėtojas Vidmantas Krikštaponis, komentuodamas nufilmuotą medžiagą apie klasės mokinius nuo 5 iki 12 klasės.

Abiturientai dainavo atsisveikinimo dainas, kurios ir prajuokino, ir graudino. Tradiciškai abiturientai turėjo perduoti testamentą ir mokyklos raktą. Testamentas šiuolaikiškas, naujoviškai pateiktas – paliekamas turtas nufilmuotas, su komentarais bei palinkėjimais, na, o raktas tas pats – simboliškas medinis.

Apie šią jubiliejinę šventę laiške redakcijai papasakojo lietuvių kalbos mokytoja  Milda Titenytė.

Pradinių klasių mokytoja Rita Žudienė papasakojo apie kitą gražią šios gimnazijos tradiciją – mokslo metų pabaigos šventę, skirtą pradinių klasių mokiniams.

Ją rengė trečios klasės mokiniai, vadovaujami mokytojos R. Žudienės, gamino paukštelius, dovanėles, į šventę kvietė ikimokyklinukus, priešmokyklinukus, pradinukus ir penktokus.

Didžiausias dėmesys šventėje buvo skiriamas ketvirtokams, nes jie jau baigė pradinio ugdymo pakopą. Direktorius D. Kaplūnas jiems įteikė pradinio ugdymo baigimo pažymėjimus, kitų klasių mokiniai gavo diplomus už dalyvavimą olimpiadose, sporto varžybose. Visus pasveikino ir pavaduotoja Natalija Kriščiūnienė.   

Šventės metu savo programėlę parodė vaikai, vadovaujami mokytojos Rasos Kiaušinienės, koncertavo šokėjai iš Ukmergės lopšelio-darželio „Žiogelis“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)