Spausdinti šį puslapį

Autobusai veš nemokamai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šį sekmadienį Ukmergės senjorai miesto autobusų maršrutais galės važiuoti nemokamai. Tai – dovana jiems Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos, minimos spalio 1-ąją, proga.

Tradicija šitaip pagerbti pensinio amžiaus gyventojus Ukmergėje gyvuoja daug metų. Tokį sprendimą yra priėmusi rajono savivaldybės taryba.

Anot UAB Ukmergės autobusų parko direktoriaus Alfonso Prabišo, tokią galimybę turi visi išėjusieji į pensiją. „Vyresni žmonės ir taip moka mažiau už bilietėlį, kai kurie – tik 20 procentų jo kainos. Tai priklauso nuo žmogaus amžiaus“, – pasakojo jis.

Važiavimo miesto autobusu bilieto kaina šiuo metu – 55 euro centai.

Pašnekovo teigimu, kokio nors ypatingo keleivių susidomėjimo šia galimybe tą dieną nepastebima: „Ukmergėje apskritai nėra daug autobusais važiuojančių žmonių. Kad būtent tą dieną pagyvenusieji pultų važinėtis, tikrai nėra.“

Spalio 1-ąją Tarptautine pagyvenusių žmonių diena Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja paskelbė 1990 m. gruodžio 14 d.

Sumažėjęs gimstamumas ir visuomenės senėjimas – ne vien Lietuvoje vyraujančios tendencijos. Europos statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, 2060 m. Lietuvoje bus 2,5 mln. gyventojų, iš jų pensininkų – daugiau nei 800 tūkst.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)