Spausdinti šį puslapį

Išsiliejo vežamas kuras. Laimė, ši žinia buvo netikra

Pratybų metu ugniagesiai gilino patirtį ir išbandė naujas priemones. Gedimino Nemunaičio nuotr. Pratybų metu ugniagesiai gilino patirtį ir išbandė naujas priemones. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Antradienio rytą Ukmergės rajono specialiosios tarnybos skubėjo į Anykščių skersgatvį, prie netoli ligoninės esančio tvenkinio. Buvo gautas pranešimas apie išsiliejusį didelį kiekį benzino. Esą automobilis vežė 2,5 kub. metro talpą, kuri užsikabino už stulpo, o kuras pradėjo bėgti, pateko į kanalizacijos šulinius ir tvenkinį.

Laimei, šis pranešimas – surežisuotas. Tai – vykusios Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pratybos.

Vykdant jų scenarijų policija link įvykio vietos skubiai užtvėrė gatvę, nepraleido nei pėsčiųjų, nei automobilių, o du ugniagesių ekipažai pradėjo gelbėjimo operaciją.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas Dainius Vyšniauskas pasakojo, kad pratybų metų stengtasi suderinti visus veiksmus įvykus panašiai nelaimei ir pasipraktikuoti naudojant neseniai įsigytas priemones. Juo labiau kad įvykis yra labai realus, iš tiesų galintis bet kada nutikti.

Pratybose dalyvavę policijos pareigūnai prireikus buvo pasiryžę evakuoti aplinkinių namų gyventojus. Ugniagesių užduotis buvo nustatyti išsiliejusią medžiagą, sustabdyti jos tekėjimą, sumažinti sprogimo pavojų bei taršalų nutekėjimą į vandens telkinį.

D. Vyšniauskas sako, kad benzino išsiliejimas – didelė grėsmė kilti gaisrui ir įvykti sprogimui. Benzino vandeniu neužgesinsi –tam reikalingos putos.

Tarp tarnybos įsigytų naujų priemonių – putokšlis putoms gaminti, sorbentai, šulinių dangalai.

D. Vyšniauskas pasakojo, kad per metus pagal iš anksto sudarytą grafiką tarnyba rengia ketverias pratybas. Jų metų gilinami įgūdžiai gesinant gaisrus ir likviduojant nelaimes. Šiemet tai – antros pratybos. Pirmose buvo inscenizuota automobilio avarija ir gelbėjimo darbai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)