Spausdinti šį puslapį

Svečiavomės pas alytiškius

Ukmergiškiai Alytuje. Ukmergiškiai Alytuje.

Aldona KUZMIENĖ

LPŽA Ukmergės rajono skyriaus pirmininko pavaduotoja

Šiltos vasaros dienos išviliojo mus pasižvalgyti po gražias šalies vietoves. Pasirinkome vieną iš seniausių Lietuvos miestų – Alytų, tituluojamą Dzūkijos sostine.

Buvome maloniai sutikti Alytaus miesto savivaldybėje. Meras Nerijus Cesiulis pristatė miestą, papasakodamas apie vykdomas rekonstrukcijas, svarbias verslui įvairias reformas, siekiant, kad miestas gražėtų, kad jo gyventojams būtų patogiau gyventi.

Meras patikino, jog didelis dėmesys skiriamas ir pagyvenusiems žmonėms, kurie ir kūrė šį miestą.

Mero komandos nariai pristatė, kaip gyvena bendruomeninės organizacijos. Ekrane pamatėme alytiškių kultūros paveldo vertybes.

Buvome svetingai sutikti LPŽA Alytaus rajono skyriaus senjorų. Jų vadovas Eugenijus Kasteckas supažindino su pagyvenusių žmonių veikla. Pasidžiaugėme puikiomis buvusiame vaikų darželyje jiems įkurtomis patalpomis, bendravome, vaišinomės.

Gidė supažindino su miesto istorija, įdomiai, į kiekvieną pasakojimą įterpdama šypsenas keliančių epizodų. Pasigrožėjome 1991 m. atstatyta Laisvės angelo skulptūra, išgirdome jos istoriją, laipteliais įkopėme į aukščiausią Lietuvoje Baltosios Rožės pėsčiųjų ir dviračių tiltą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)