Spausdinti šį puslapį

Dėl pastato nepriežiūros pradėta teisena

Buvusios mokyklos visus langus išdaužė piktavaliai – pastatas stovi lyg vaiduoklis. Buvusios mokyklos visus langus išdaužė piktavaliai – pastatas stovi lyg vaiduoklis.

Vienoje pagrindinių miesto gatvių – Vilniaus gatvėje – jau seniai vaizdą gadina buvęs „Šilo“ mokyklos pradinių klasių korpuso pastatas.

Langai išdaužyti, statinys apleistas – garbės toks reginys miestui nedaro.

Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė informavo, kad pastatas yra privatizuotas, jį valdo trys savininkai, iš kurių vienas, deja, neprižiūri nei statinių, nei teritorijos, dėl to objektas įtrauktas į neprižiūrimų sąrašą, o jo šeimininkus tvarkytis tenka raginti.

Pranešimus dėl aplinkos tvarkymo įmonei siunčia seniūnija, o dėl pastatų – savivaldybės administracijos Urbanistikos ir infrastruktūros skyrius. „Išsiuntę pranešimą, duodame laiko, kad susitvarkytų. Su privačiais asmenimis bendrauti lengviau nei su įmone, tačiau priminus, kad reikia susitvarkyti, susitvarko“, – sakė seniūnas.

Savivaldybės administracijos Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vyriausioji specialistė Eglė Sedleckienė informavo, kad Ukmergės rajono savivaldybės administracija statinių priežiūros kontrolę Ukmergės rajone vykdo, vadovaudamasi Statybos techniniu reglamentu „Statinių techninės ir naudojimo priežiūros tvarka. Naujų nekilnojamojo turto kadastro objektų formavimo tvarka“ bei Statybos įstatymu. Dėl pastato, esančio Vilniaus g. 85, pradėtas tyrimas.

„Registrų centro duomenimis, pastatas priklauso trims savininkams. Apleista ir neprižiūrėta pastato dalis priklauso savininkui, kuriam pradėta teisena, pagal LR įstatymus, dėl pastato nepriežiūros. Vyksta tyrimas“, – sakė E. Sedleckienė.

Pasidomėjus, ar yra numatyta atsakomybė už statinio ilgalaikę nepriežiūrą, specialistė atsakė, kad už statinių naudojimo ir priežiūros pažeidimus numatytos nuobaudos: „Fiziniams asmenims pritaikius Administracinių nusižengimų kodeksą, juridiniams asmenims, kai taikomi Statybos įstatymo 59, 60 ir 62 straipsniai“, – nurodė specialistė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)