Spausdinti šį puslapį

Pavasaris prasidėjo švente

Tul­pia­kie­mio pra­di­nė­je mo­kyk­lo­je ir šie­met šur­mu­lia­vo Ka­zi­mie­ri­nės. Šven­tę ap­ra­šė vyr. mo­ky­to­ja Vai­da Pu­pe­lie­nė.

Dau­gy­bės sve­čių su­lau­kė Ka­ziu­ko mu­gė, ku­rio­je – ver­bos, paukš­te­liai, mo­li­nu­kai, gė­lės... Uk­mer­gės Už­upio vi­du­ri­nės mo­kyk­los mo­ky­to­ja Dei­man­tė Ma­se­vi­čie­nė pri­sta­tė dar­bus iš vel­ti­nio, au­to­ri­nius pa­puo­ša­lus, dir­žus. Ji at­vy­ko su sa­vo mo­ki­niais – ket­vir­to­kais, ku­rie taip pat pa­ruo­šė gra­žių dar­be­lių.

 

Šven­tu­sie­ji Ka­zi­mie­ri­nes links­mai ir įdo­miai pra­lei­do lai­ką.


Mo­ky­to­ja iš Pa­ši­lės mo­kyk­los Dai­na Mi­ke­le­vi­čie­nė at­si­ve­žė rie­ši­nių ko­lek­ci­ją. Pa­sa­ko­jo, kaip rank­dar­biai da­ro­mi, ne­šio­ja­mi. Sie­si­kų tau­to­dai­li­nin­ko Vi­do Sval­bo­no ver­bos su­spin­do pa­va­sa­rio spal­vo­mis, o liau­dies meist­ras Juo­zas Au­gis pa­de­monst­ra­vo pin­tus vy­te­lių krep­šius, pin­ti­nė­les.

Uk­mer­gės dai­lės mo­kyk­los mo­ky­to­ja Jo­li­ta Šle­pe­tie­nė su­do­mi­no sa­vo auk­lė­ti­nių dar­bais – po­pie­riaus plas­ti­kos kau­kė­mis, ku­rias čia pat bu­vo ga­li­ma už­si­dė­ti. O mo­ky­to­ja V. Pu­pe­lie­nė pri­sta­tė alie­ji­nės ta­py­bos dar­bus.

Jos pa­ra­gin­ti mo­ki­niai at­sa­kin­gai ruo­šė­si mu­gei: ke­lis mė­ne­sius ga­mi­no, lip­dė, kli­ja­vo, pie­šė dar­be­lius... Sve­čiai įsi­gi­jo gro­žy­bių, me­no kū­ri­nių, į na­mus iš­si­ne­šė džiu­gią nuo­tai­ką.

Vi­si šo­ko, dai­na­vo, barš­ku­čiais, dū­de­lė­mis gro­jo. Mo­ki­niams pa­si­ruoš­ti pa­dė­jo mo­ky­to­jos Dai­va Kui­sie­nė, Ža­ne­ta Po­ciū­nie­nė ir V. Pu­pe­lie­nė. Damb­re­liu gro­jo sve­čias iš Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tro Egi­di­jus Da­ru­lis. Ne­ti­kė­jo sa­vo aki­mis vai­kai, kad tai tas pats žmo­gus, ku­rį ma­tė per te­le­vi­zi­ją!

Sie­si­kų se­niū­ni­jos dar­buo­to­jos Da­nu­tė Len­ger­tie­nė, Li­na Pal­čins­kie­nė ir Ži­vi­lė Jakš­tai­tė pa­ste­bė­jo, kad šven­tei ak­ty­viai ruo­šė­si jų glo­bo­ja­mų šei­mų vai­kai, džiau­gė­si ga­lė­sian­tys už­si­dirb­ti sa­vų pi­ni­gė­lių. O pa­sak se­niū­no Al­gir­do Kau­šo, sma­gu, kad Sie­si­kų se­niū­ni­jo­je žmo­nės ak­ty­vūs ir ne­abe­jin­gi me­no, ama­tų puo­se­lė­ji­mui...

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)