Spausdinti šį puslapį

Apsigyvenusi užburtojoje fleitoje...

Kristinos Darulienės nuotr. Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje skambėjo Sigutės Trimakaitės atliekami kūriniai. Kristinos Darulienės nuotr. Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje skambėjo Sigutės Trimakaitės atliekami kūriniai.

... ir dainuojanti švelniu lyg fleita balsu. Kiti sako – skaidriu, lyg sidabrinio varpelio skambesys.

Ir būtinai priduria: kito tokio niekur daugiau neišgirsi!

Tai – apie Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje praėjusią savaitę viešėjusią solistę, tarptautinių festivalių laureatę Sigutę Trimakaitę – kamerinės muzikos, liaudies dainų ir lopšinių vaikams atlikėją, kuriančią muzikines pasakas, eiles ir muziką joms. Ko gero, vienintelę dainininkę Lietuvoje, kuri, kaip pasakojama, po koncerto su savo klausytojais pažaidžianti... stalo tenisą.

Juokdamasi solistė prisimena: kadaise ji dar ir taikliai šaudė, netgi turi sidabrinį ženklelį už sportinių normų įvykdymą. Lankė tinklinio treniruotes ir pramoginių šokių būrelį, „raudonu diplomu“ baigė fortepijono klasę muzikos mokykloje, buvo tituluota laureate respublikiniame „Dainų dainelės“ konkurse, mėgo keliauti ir fotografuoti, o vaikystės knyga tapusį „Mažąjį princą“ užaugusi skaitydavo ir savo dukrai Adolfinai.

Adolfinos tėtis – rašytojas, dramaturgas, eseistas, operų lib-retų, baladžių, oratorijų kūrėjas Herkus Kunčius. Jo tėvai buvo operos dainininkai, tad vaikystėje daug laiko praleisdavo teatre, jam ir dabar labai įdomu, kas vyksta teatro užkulisiuose. Gal todėl, kaip pasakojo vakaro metu rašytojas, su didžiuliu malonumu jis kuria tekstus ir muzikos kūriniams.

H.Kunčius yra sukūręs ir pjesę jaunimui „Vunderkindas, arba Šokoladinis Mocartas“, kuri buvo pastatyta Nacionalinio dramos teatro Mažojoje salėje. Iš čia kilęs ir S. Trimakaitės drauge su bendraminčiais rengiamo muzikos festivalio „Šokoladinis Mocartas“ pavadinimas.

Koncerto bibliotekoje metu solistė atliko prancūzų, vokiečių, švedų kompozitorių kūrinius jų kalba, prisipažindama, kad jai labai patinka ir lietuvių autorių eilės, tampančios dainomis.

Susitikimo metu dainininkė atliko Giedriaus Kuprevičiaus kūrinį „Šaukinys Ukrainai“ H. Kunčiaus žodžiais.

Klausėmės ir paties rašytojo kūrybos bei jo išversto ukrainiečių eseisto Oleksandro Boičenko kūrinio „Trys draugai“ iš knygos „50 procentų tiesos“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)