Spausdinti šį puslapį

Vagia bažnyčiose, kapinėse ir parduotuvėse

Kišenvagiams nėra nieko šventa. Savo aukų jie tyko ne tik parduotuvėse, bet ir kapinėse ar net maldos namuose.

Pirmadienio vakarą per šventas Mišias Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje dingo vienos moters rankinė.

Vagystė buvo pastebėta apie 18 val. 50 min., pamaldoms pasibaigus.

53-ejų metų moteris pasakojo, kad rankinę visą laiką laikė pasidėjusi šalia savęs ant suolo. O išeinant jos jau nebebuvo. Net neįsivaizduoja, kada ir kas prie jos priėjo, juk žmonių  pirmadienio vakarą bažnyčioje buvo labai mažai.

Nuostoliai ukmergiškei skaudūs – kaip tyčia turėjo nemenką pinigų sumą – piniginėje buvo daugiau kaip 500 eurų. Taip pat – neįgaliojo pažymėjimas, vairuotojo pažymėjimas, banko bei įvairios nuolaidų kortelės.

Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios klebonas Raimundas Kazaitis ragina tikinčiuosius būti atsargius ir bažnyčioje saugoti savo daiktus. Jokiu būdu neatsipalaiduoti ir nemanyti, kad čia žmonės renkasi tik maldai. Vagys juk nesirenka, kada ir ką apvogti – jie neturi jokių skrupulų.

Klebonas per savo tarnystės metus turėjo skaudžių patirčių, susijusių su vagystėmis – buvo nusitaikyta ir į aukų dėžutes, ir į mišių metu renkamas aukas, ir į tikinčiųjų daiktus.

Pasitaikė, kai vagis buvo nustatytas, sunku net patikėti, kad tai – žmogus iš tavo aplinkos...

Tikintieji klebonui minėjo, kad Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje ankstesniais metais net buvo nuplėšta prie sienos varžtais prisukta aukų dėžutė.

Klebonas R. Kazaitis pasakojo, kad po pavasarinio karantino į maldos namus negrįžo trečdalis čia melstis ateidavusių tikinčiųjų. Garbaus amžiaus žmonės, įsibaiminę dėl viruso, naudojasi atsiradusiais patogumais šventas mišias stebėti per televizorius...

Sekmadieniais žmonių ateina mažai, o jau eilinėmis dienomis – vos keliolika. Bet net ir be minios priedangos vagis, pasirodo, sugeba įvykdyti savo juodą darbą.

Ištraukė iš rankinės

Panašių vagysčių pastaruoju metu Ukmergėje būta ir daugiau.

Praėjusią savaitę Švč. Trejybės bažnyčioje, taip pat per vakarines pamaldas, buvo apvogta moteris. Piniginę vagis ištraukė iš rankinės.

Tai sužinojęs klebonas Šarūnas Petrauskas sekmadienį per šventas Mišias tikintiesiems pranešė apie šį nemalonų incidentą, paragino saugoti savo daiktus ir nesuteikti progos vykdyti vagystes.

Klebonas sako, kad jam pirmajam buvo papasakota apie vagystę. Ragino, kad žmogus būtinai kreiptųsi ir į policiją.

Klebonas tikisi, kad vagis bus išaiškintas, nes kai į pamaldas susirenka toks nedidelis skaičius žmonių, įtariamąjį nustatyti pavyks.

Apvogė parduotuvėje

Šį pirmadienį, spalio 19 d., nuo ilgapirščio nukentėjo į parduotuvę „Humana“ atėjusi apsipirkti moteris.

Apie 10 val. išėjusi iš parduotuvės, esančios Vasario 16-osios gatvėje, pastebėjo, kad prasegtas kuprinės užtrauktukas.

Nusiėmusi kuprinę nuo pečių, patikrinusi jos vidų, pasigedo piniginės, kurioje buvo pensininko pažymėjimas, banko mokėjimo kortelė, įvairios nuolaidų kortelės ir 12 eurų.

Spalio 17 d. piniginė iš žmogaus buvo pavogta turgavietėje. Ją moteris buvo padėjusi vaikiškame vežimėlyje.

Rugsėjo mėnesį iš vaikštinėjančio po turgų žmogaus kišenės buvo ištrauktas mobiliojo ryšio telefonas.

Dingo nuo kapo

Vos prieš kelias savaites kiek panašią vagystės istoriją pasakojo viena artimųjų kapų į kapines nuvykusi sutvarkyti ukmergiškė.

Sakė, kad buvo pastačiusi rankinę prie kapo. Kol tvarkėsi, visą laiką buvo šalia. O kai jau reikėjo išeiti, suprato, kad rankinės nebėra.

Ir tai nutiko tuo metu, kai kapus tvarkė tik vienas kitas žmogus. Artėjant mirusiųjų pagerbimo šventėms lankytojų ir tvarkytojų kapinėse bus šimtai.

Artėjant Vėlinių, Visų Šventųjų šventėms, kai į kapines suplūs daugybė žmonių, Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios klebonas R. Kazaitis ragino ukmergiškius būti budrius ir saugoti savo daiktus.

Ragino jų nepalikti ne tik maldos namuose ir kapinėse, bet ir automobiliuose, kad paskui nereikėtų kaltinti savęs aplaidumu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)