Spausdinti šį puslapį

„Rudens saulutėje“ galima ir pasigrožėti, ir apsipirkti

Parodoje – įvairiausi eksponatai. Autorės nuotr.  Parodoje – įvairiausi eksponatai. Autorės nuotr.

Neįprastai gražus vėlyvas ruduo Ukmergėje dar gražesnis: šviesu ir šilta nuo kultūros centre atidarytos parodos „Rudens saulutė“ spalvų. Lankytojai kviečiami darbais ne vien pasigrožėti, bet ir jų įsigyti.

Ši respublikinė neįgaliųjų dailiųjų amatų darbų paroda – tradicinis renginys, Ukmergėje vykstantis kasmet. Atidarymas įvyko antradienį.

Susirinkusiuosius pasveikino ir renginio svečius pristatė Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Dalia Unikienė. Šiemet parodoje dalyvauja 33 šalies neįgaliųjų organizacijos iš 22 rajonų. Mezginius, nėrinius, iš veltinio darytas grožybes, paveikslus, drabužius, įvairius suvenyrus ir kitus kūrinius pristato 376 autoriai. Kiek iš viso eksponatų, anot pirmininkės, suskaičiuoti tikrai sunkiai pavyktų, tuo labiau kad jau antradienį buvo ir parduotų darbų.

Paroda šiemet – ypatinga. Ji – jubiliejinė, jau dvidešimtoji. Šį rudenį ji perkelta ir į kitą erdvę – kultūros centro šokių salę.

Renginio dalyvius pasveikino Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos garbės pirmininkė, „Rudens saulutės“ pradininkė Lionė Aleksienė. „Kaip visada, susirinko mūsų brangūs autoriai iš visos Lietuvos. Kito tokio renginio, jungiančio visos respublikos neįgaliuosius, daugiau nėra“, – teigė ji.

Prisiminė, kokia buvo šios gražios ir prasmingos tradicijos pati pradžia: „Viskas prasidėjo nuo to, kad sumanėme pristatyti vos keletą auksarankių mūsų sąjungos moterų sukurtų darbų. Be galo smagu, kad kasmet augam, čia – nauji veidai, nauji darbai, naujos idėjos. Į viską įdėta daug širdies, nemigo naktų. Parodoje šviečia daug spalvų, todėl ji ir pavadinta saulutės vardu.“

Parodos atidaryme dalyvavo rajono savivaldybės Socialinės  paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė, atvyko kitų svečių. Organizatoriams ir kūrėjams dėkojo rajono meras Rolandas Janickas, šmaikštaudamas, kad D. Unikienė iš jaudulio visai ne be reikalo salėje jį pristatė Jonu. „Prieš mėnesį tapau seneliu, o anūko vardas – Jonas!“ – džiaugsmingus mero žodžius palydėjo nuoširdūs susirinkusiųjų plojimai.

Ukmergiškiai ir miesto svečiai maloniai kviečiami įsigyti kruopščiai, su meile pagamintų neįgaliųjų darbų. Pasidžiaugta, jog kasmet parodos eksponatų kaip dovanų įsigyja „Rotary“ klubo nariai, įmonių darbuotojai, kiti asmenys. Paroda kultūros centro šokių salėje veiks iki lapkričio 20 dienos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)