Spausdinti šį puslapį

Paskolų refinansavimas – kas tai ir kodėl tai svarbu?

„Kas per daug, tas nesveika“ – sako liaudies išmintis ir šiuo metu plačiai reklamuojamos refinansavimo paslaugos siejamos su jau neigiamą reputaciją spėjusiomis „užsidirbti“ greitųjų kreditų kompanijomis. Tačiau pasigilinus labiau galima atrasti nemažai refinansavimo privalumų tiems, kas siekia išsivaduoti iš paskolų pančių.

Kas yra refinansavimas?

Paskolų refinansavimas, dar vadinamas perkreditavimu, yra procesas, kuomet turimi finansiniai įsipareigojimai, t.y. paskolos, perkeliamos į kitą paskolų išdavimo įmonę ar banką. Perkėlimo tikslas yra sumažinti mokamas paskolos palūkanas arba gauti papildomą paskolą.

Gyvenimas nestovi vietoje, todėl net prieš kelis metus paimtos paskolos sąlygos yra visai kitokios nei identišką paskolą imtumėte šiandien. Keičiasi ne tik sąlygos, tačiau ir palūkanų normos. Tad natūralu, jog norima ne skųstis tuo, kad šiandien sąlygos geresnės nei jūs turite, o imtis priemonių ir siekti geresnio  finansinio pasiūlymo sau ir šeimai.

Refinansavimas siūlomas įvairioms paskoloms, galima refinansuoti tiek būsto paskolą, tiek vartojimo paskolą ar greitąjį kreditą. Refinansavimo paslaugas gali teikti visos įmonės turinčios licenzijas teikti paskolas.

Į ką atkreipti dėmesį prieš refinansuojant?

Nesvarbu kokio tipo paskola yra refinansuojama, pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į sutarties nutraukimo mokesčius. Sutartyje dažnai nurodytas sutarties nutraukimo ar perkėlimo mokestis, todėl jei jis didesnis, nei kaip sutaupoma iš refinansavimo ir mažesnių palūkanų, tai gali būti net neverta pradėti perkreditavimo proceso. Tuo tarpu refinansuojant būsto paskolą, reikia turėti omenyje, jog visus hipotekos, įkeitimo, registravimo mokesčius gali tekti mokėti iš naujo.

Kitas svarbus aspektas – naujos sutarties sąlygos. Kaip sakoma, kad nebūtų užšokta nuo vilko ant meškos. Svarbu įsitikinti, jog refinansavus nauja paskolos sutartis bus palankiomis sąlygomis.

Nors refinansavimo apibrėžimas kalba apie paskolos perkėlimą į kitą įmonę, pirmiausia reikia peržiūrėti galimybes sutarti su įmone, kurioje jau esate gavę paskolą. Jei geresnių sąlygų išsiderėti nepavyksta, tuomet reikia perkelti paskolą į naują įmonę. Renkantis naują paskolų bendrovę, atkreipkite dėmesį į jos reputaciją, siūlomas sąlygas, palūkanų normą ir pan. Juk refinansavimas turi suteikti norimą naudą, o ne tik būti papildomu darbu ir vargu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)