Spausdinti šį puslapį

Kontrolinės juostelės

Mokami uždari renginiai, festivaliai, koncertai, vandens, lauko ar vidaus pramogos į kurias galima patekti tik nusipirkus bilietą. Tai atskyrimo ženklas, kuris parodo susimokėjusius lankytojus nuo nesusimokėjusių už įėjimą. Geriausi ir praktiškiausi šių dienų lankytojų atskyrimo ženklai yra kontrolinės Tyvek juostelės, dažnai lankytojų vadinamos registracijos juostelėmis arba praleidimo juostelėmis.

Kodėl Tyvek juostelės? Nes jos pagamintos iš ekologiško, nedirginančio odos, atsparaus vandeniui, tempimui bei plyšimui Tyvek popieriaus. Tai lyg popieriaus ir medžiaginio audinio mišinys. Pradinis Tyvek popieriaus atradimas buvo užregistruotas Jungtinėje Karalystėje 1933 metais. Didelis šio produkto potencialas, paskatino mokslininkus sparčiai vystyti šį gaminį, tai truko net kelis dešimtmečius iki šių dienų komercializuoto Tyvek popieriaus panaudojimo. Šios medžiagos išradėjai - mokslo įmonė DUPONT. Popierius pagamintas iš draugiško ir nekenksmingo aplinkai bei žmogaus odai didelio tankio polieteleno pluošto. Moksliškai aiškinant, polietelenas yra cheminio junginio, žinomo kaip etilenas, polimeras. Etileno molekulės dažniausiai gaunamos iš gamtinių dujų. Ji turi paprasčiausią pagrindinę visų esamų polimerų struktūrą, kuri yra pagrindinė daugelio pageidaujamų savybių priežastis.  Polieteleno pluoštai paverčiami į Tyvek popierių labai paprastai, reikalingi vos keli žingsniai. Plonas polieteleno sluoksnis yra susmulkinamas ir aukštoje temperatūroje suspaudžiamas aukštu slėgiu. Šis procesas padidina Tyvek popieriaus stiprumą ir ilgaamžiškumą. Gautas produktas yra visiškai lygus, baltas, panašus į popieriaus lapą. Toks Tyvek medžiagos lapas, yra dažomas įvairiais dažais, laminuojamas, pjaustomas ir ruošiamas.

 Tyvek popieriaus panaudojimas yra labai platus, iš jo gaminami rūbai, laikrodžių apyrankės, kepurės, skėčiai, miegmaišiai, rašikliai bei žinoma mūsų renginių bilietai, kontrolinės juostelės.

Kontrolinių juostelių gamyba jau iš turimo Tyvek popieriaus yra nesudėtinga. Lapas nudažomas norima spalva, sukarpomas juostelėmis, įspaudžiamas juostelės serijinis numeris, uždedamas užsegimo lipdukas ir juostelė paruošta renginio dalyviui.

Suklastoti tokią juostelę yra gan sudėtinga, nes niekuomet nežinosi unikalaus juostelės numerio, tačiau ne visuose renginiuose dirba detektyvai ir niekas atidžiai netikrins visų dalyvių juostelių serijos numerių, todėl ir gudručių pasitaiko, kurie iš kitų kontrolinių juostelių platintojų įsigyja tos pačios spalvos juostelių ir bando prasmukti nesusimokėję. Papildomai kontrolei, apsisaugoti nuo klastotojų dedama renginio motyvo, rėmėjų ar įmonės logotipo spauda. Be spaudos juostelių nesunku įsigyti, bet spaudą ant jų uždėti yra gan sudėtinga. Juostelės bijo didelės temperatūros karščio, bet koks printerio būgnelis gali tyvek medžiagos juosteles išlydyti, arba tiesiog išlieti rašalą ant jų, nes juostelių medžiagos tankis, kaip anksčiau jau minėjome yra labai didelis, todėl dažas sunkiai įsiskverbia ir lieka ant paviršiaus.

Juostelės su spauda, vadinamos personalizuotomis juostelėmis, tai ne tik padidintos renginio kontrolės priemonė, bet ir puiki reklama Jūsų įmonei, prekiniam ženklui ar Jūsų rėmėjų viešinimui. Personalizuota juostelė suteiks renginiui ne tik unikalumo, bet ir daugiau žaismo, spalvų ir šėlsmo. Ne tik renginio organizatoriai nori jaustis saugiai, nepamirškime ir apie dalyvius, kurie mūvėdami apyrankę žinos jog į šį vakarėlį bet kas nepateks. Kontrolinės juostelės – suvaldyk renginio šėlsmą!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)