Spausdinti šį puslapį

Kuriame darbo vietą namuose: viskas prasideda nuo kokybiškos biuro kėdės

Pastaruoju metu, kai daugeliui teko dirbti iš namų, juose kaip niekada anksčiau aktualu susikurti darbo vietą. Be to, reikia turėti omenyje, kad vis dažniau iš privačių erdvių net ir karantinui pasibaigus dirbs ne vien menininkai, bet ir daugelio kitų sričių specialistai. Jau nebe pirmą kartą įvairiuose interneto šaltiniuose galime rasti prognozių, jog iki 2025 m. 50 proc. darbuotojų taps laisvai samdomi.

Kurdami darbo vietą namuose galime realizuoti praktiškai bet kokias idėjas, tačiau vis tik reikėtų atsižvelgti į ergonomikos principus ir bendrąsias taisykles, kuriomis remiasi ir interjero dizaineriai. Kuriuos aspektus reikėtų gerai apgalvoti?

Atskiras darbo kambarys ar nedidelė vieta darbui?

Ar pageidausite turėti atskirą darbo kambarį, ar užteks tik, pavyzdžiui, darbui skirto kampelio svetainėje ar miegamajame? Apie tai reikėtų pagalvoti dar prieš renkantis butą ar projektuojant namą.

Apsispręsti padės jūsų darbo specifika: vienų sričių specialistai praktiškai neturi galimybių dirbti iš namų, kitų sričių darbuotojų dabartis ir ateitis – nuotolinis darbas.

Statybų kainoms augant, šiuo metu projektuojami vis kompaktiškesni 2–3 kambarių butai, todėl juose tiesiog nėra galimybės įsirengti atskirą darbo kambarį. Bet tai – ne problema, jei iš namų tenka dirbti nuo kelių iki keliolikos valandų per savaitę. Visiškai užteks įsirengti nedidelę darbo vietą: prireiks kompaktiško darbo stalo, biuro kėdės, spintelės ar lentynos, kurioje patogiai galėsite susidėti visą darbui skirtą įrangą.

Jei namuose dirbate didžiąją laiko dalį ir turite galimybių, palankiau turėti atskirą darbo kambarį. Darbo kambarys turėtų būti apie 12–15 kv. m dydžio.

Į ką atkreipti dėmesį kuriant darbo vietą namuose?

Lengviau susikaupsite darbui ir persiorientuosite į darbo režimą, jei svetainėje esančią darbo erdvę atskirsite. Tam galima panaudoti knygų lentyną, širmą ar specialias pertvaras.

Labai svarbus darbo vietos apšvietimas. Darbo erdvę geriausia planuoti prie lango – tausosite regėjimą, apniukusiomis dienomis nereikės jungti šviestuvo.

Darbo vieta turėtų būti:

  1. Patogi: kai galime dirbti komfortiškai, tuo pačiu didėja ir motyvacija, produktyvumas. Nors teoriškai darbo vietą galima įsirengti net ant palangės (užsienio tinklaraščiuose galime rasti nemažai tokio pobūdžio idėjų), tačiau vis tik kokybiško darbo stalo jokie kiti paviršiai neatstos.

  2. Funkcionali ir pritaikyta ne vieno, o kelių šeimos narių poreikiams (tarkime, gal prie to pačio stalo dirbs ir suaugusieji, ir namų darbus ruoš paaugliai).

  3. Skatinanti kūrybiškumą ir kelianti malonias asociacijas.

Darbo kėdės ir stalai – baldai, be kurių neišsiversite

Paprastos namuose esančios virtuvės ir kitos kėdės darbui netiks, kaip ir konferencinės kėdės neatstoja kokybiškų biuro kėdžių, skirtų ilgai sėdėti. Todėl nusprendus įsirengti namuose darbo vietą pirmiausia patariame kibti į kokybiškos darbo kėdės paieškas.

Interjero dizaineriai ir baldų gamintojai tik patvirtins, kad investicija į kokybiškus baldus greitai atsiperka. Patogios darbo kėdės yra būtinos tiek biurų darbuotojams, tiek ir dirbantiems iš namų. Tiesa, namų aplinkoje dar daugiau dėmesio reikės skirti baldų dizainui.

 

Nuotr. UAB „Eika“, fotografas Evaldas Lasys

„Narbutas“ jau nuo pirmųjų veiklos metų gamina aukštos kokybės ergonomines kėdes, puikiai priderinamas namų interjere. Vienas tokių pavyzdžių – darbo kėdė „Wind“: ji ergonomiška, komfortiška, elegantiška, vizualiai lengva.

Darbo kėdė „Diva“ – paprasto, nuosaikaus dizaino, patogia nugara ir specialia atrama galvai. Baldų pritaikymą palengvina plati spalvų gama: nuo išraiškingų ir įkvepiančių ryškių spalvų iki neutralių pilkos ir juodos.

Visos „Narbuto“ gaminamos darbo kėdės pasižymi savo funkcionalumu – dėl reguliuojamų porankių, kėdės atlošo ir sėdynės aukščio, jos idealiai priglunda prie kiekvieno kūno formos. Tačiau, siekiant išlikti produktyviems ir sveikiems, kėdę būtina taisyklingai susireguliuoti. „Narbutas Lietuva“ sukurtas vaizdo įrašas paaiškina esminius taisyklingo darbo kėdės naudojimo principus.

Nepamirškite, kad prieš įsigyjant baldus namų darbo erdvei, juos reikėtų išbandyti. Ieškančius kokybiškos biuro kėdės Vilniuje kviečiame užsukti į saloną T. Narbuto g. 5, Kauno salonas įsikūręs Eigulių g. 2, Klaipėdos – Birutės g. 6, o Saulės mieste jūsų lauksime adresu Dvaro g. 79.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)