Spausdinti šį puslapį

Siekiant patekti į Seimą pateisinama bet kas?

2020-08-20 portale ukzinios.lt ir 2020-08-21 leidinyje „Ukmergės žinios“ paskelbtas Kristupo Krivicko „tyrimas“. Mažiau pastabus skaitytojas taip galėjo suprasti Ukmergės ligoninę ir jos darbuotojus šmeižiantį tekstą, kurio antraštė skambiai skelbia „K. Krivicko tyrimas“. Ir tik teksto pabaigoje nurodyta, kad tai politinė reklama: tekstas, už kurio publikavimą sumokėta. Moki pinigus ir rašai ką nori – tokia ta rinkimų į Seimą kampanijos tvarka?

Akivaizdu, kad minėtasis tekstas neatitinka jokių žurnalistinės etikos ar žurnalistinių tyrimų standartų. Kelintą kartą į Seimą bandantis patekti asmuo, tiesiog naudojasi savo, kaip buvusio (?) žurnalisto įvaizdžiu ir bando neva atskleisti baisius skandalus, reikalaudamas dar vienos galvos.

„K. Krivicko tyrime“ melo tiek daug, kad neužtektų ir viso laikraščio puslapio kiekvieną netikslumą paneigti. Apginti kiekvieno tekste šmeižiamo darbuotojo reputaciją.

Sąmoningai iškraipant faktus konstruojamas populistams būdingas pasakojimas – vienos aukos, kovojančios prieš sistemą. Neva paramos iš ligoninės nesulaukusios – nors su minima darbuotoja buvo nuolat bendraujama ir ligoninės administracijos sprendimu po vyro mirties jai buvo skirta finansinė parama.

Tekste kaltinami neva iš užsienio virusą atvežę medikai, nors faktai akivaizdūs – nė vienas nuo vasario vidurio iki kovo 14 d. įvesto karantino užsienyje pabuvojęs ligoninės darbuotojas koronavirusu nesusirgo. Taip pat rašoma, kad ligoninė veiklos dar nėra atnaujinusi, nors Valstybinės ligonių kasos duomenys rodo, kad jau liepos mėnesį buvome atnaujinę net 80% teikiamų paslaugų.

Tikrai nesuprantame, negi tikimasi tokia purvo, melo ir šmeižto lavina sulaukti žmonių palankumo? Negi vardan dėmesio net nesusimąstoma, kaip perskaitę tokį tekstą jaučiasi ligoninėje sunkiai dirbantys žmonės, jų artimieji, konkrečiomis pavardėmis minimų darbuotojų šeimos nariai?

Priėmėme sprendimą kreiptis į rinkimus prižiūrinčią Vyriausiąją rinkimų komisiją, žurnalistų etikos inspektorių, taip pat šio leidinio redakciją, klausdami – ar viskas normalu, kad už pinigus galima skleisti melą?

Suprantame, kad ponas Krivickas galės aiškinti, neva bandome jį užčiaupti. Bet tylėti, kai žeminami kolegos ir meluojama – negalime. Turime vilties, kad galbūt kandidatas į Seimą susipras, koks elgesys Tautos atstovu siekiančiam būti asmeniui deramas, o kas gali būti vertinama tik kaip ciniškas savo tikslų siekimas. Pripažinti savo klaidą ir atsiprašyti būtų garbinga.

Ukmergės ligoninės administracija

Užs. Nr. 523

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)